Politica, Politica naţională — februarie 12, 2014 at 15:15

Ponta s-a dus la Isărescu să pupe „unde a scuipat boierul”

by

Atacul lui Traian Băsescu la BNR şi guvernatorul Mugur Isărescu capătă în viziunea lui Victor Ponta valenţe istorice. Somaţia şefului statului ca ”BNR să părăsească imediat linia de a fi controlată de un guvern corupt” a fost echivalată de premier cu scuipatul boierului pe obrazul lui Moş Ion Roată.

BNR

“​BNR este una din puţinele instituţii din România care şi-a câştigat respectul pentru profesionalism şi dedicaţie. Ca un personaj colectiv din Moş Ion Roata, suntem la BNR pentru că acolo unde a scuipat boierul, noi să sărutam”, a declarat premierul în această dimineaţă, chiar la sediul Băncii Naţionale, unde se desfăşura o conferinţă privind piata de capital.

Guvernatorul BNR s-a ferit însă să facă vreun comentariu după somaţia preşedintelui.

Declaraţia premierului vine după ce, marţi seară, preşedintele Traian Băsescu a acuzat BNR de complicitate în cazul electoratei anunţate de Ponta şi i-a cerut BNR să iasă ”din linia de a fi condusă de un guvern corupt”.

“Am luat notă de afirmaţia lui Victor Ponta în care a mulţumit guvernatorului BNR că au muncit două luni cu echipa pentru această electorată. Nu mi-a venit să cred că BNR ar fi implicată în acest proiect electoral, pentru că este un fals, o păcăleală pentru cei care vor beneficia de ea. Am verificat şi, într-adevăr, ideea a venit de la BNR. Nu aş mai vrea să îl văd pe mierosul purtător de cuvânt al BNR-ului, explicându-ne cum Banca Naţională nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase”, a comentat şeful statului, la B1.

“Or, Mugur Isărescu să spună «A minţit Ponta», dar îi va fi greu să spună, pentru că la el în Banca Naţională s-a discutat cu Fondul, fără ca eu, care trebuie până la urmă să semnez această scrisoare, să dau acest mandate, fără să mă informeze cineva. Nici Fondul nu era informat duminică. Vreau ca BNR să părăsească imediat linia de a fi controlată de un guvern corupt. Imediat trebuie să o părăsească. Ştiu care este prestigiul BNR, instituţiile financiare ştiu că BNR a fost implicată în acest lucru, deci nu fac niciun fel de rău Băncii Naţionale, pentru că răul şi l-au făcut ei singuri”, a adăugat Băsescu.

sursa:gandul.info

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page