Politica, Politica naţională — aprilie 24, 2013 at 18:31

Ponta mărește impozitele cu 30-40%

by

Scandalul cu salariile directorilor e o fumigena!

ponta mareste impozitelePonta e disperat după bani. Nu mai are cu ce plăti pensiile si salariile – si tremura ca ies românii in strada.

In ianuarie, ceruse FMI ultimii bani, din faimoasa “centura de siguranța”. Numai ca FMI i-a trântit-o in fata: România nu si-a respectat nici un angajament, așa ca rupem acordul cu voi (vezi FMI a rupt relațiile cu România).

Din clipa aia, robinetul împrumuturilor s-a cam închis! Băncile din România sunt si ele in situație de faliment, așa ca nici vorba sa mai dea bani statului (din contra, au acum nevoie sa fie ele salvate cu bani de la buget).

Statul român cheltuiește 4 miliarde de euro pe luna! Iar de castigat, nu mai castiga decât cel mult 1 miliard de euro pe luna: se vede din topul plătitorilor la stat, făcut de Registrului Comerțului (vezi Topul firmelor din România). Primele 10 firme românești, nu mai dau la stat decât 6,7 miliarde de euro…pe an! Deci s-a golit pușculița!

S-a lăudat Ponta ca o sa fie creștere economica, ca 2013 o sa fie la fel de bun ca 2008: aiurea! Uitați-va pe geam: vi se pare ca România o duce la fel de bine ca in 2008?

Nu exista impozite doar pentru “directorii de stat”!

Legal, e imposibil.

Iar Ponta, după ce a dat lista cu salariile de 3.000-4.000 de euro, a zis ieri cu gura lui in direct la televizor: ia sa-i plesnim noi cu un impozit pe băieți!

Numai ca n-o sa-i plesnească doar pe băieți. “Băieții” sunt doar o scuza. “Băieții” sunt mult prea putini. O sa te plesnească pe tine, cititorule.

In România sunt 760 de companii de stat (sursa Banca Mondiala). Iar salariul mediu al directorilor este cam de 2.000 de euro pe luna. Din banii directorilor de stat (chiar daca le pui impozit 100%, deci daca muncesc aia pe gratis), nu strângi decât maxim…5 milioane de euro pe luna. HAHAHAHA!

5 milioane e praful de pe toba, pentru România.

Nu directorii de stat sunt ținta lui Ponta: ci poporul român.

Adevărul este ca, in clipa asta, poporul român traieste mai bine decât merita. Adică consuma mai mult decât produce. Nu o zic eu, Mihai Giurgea, de-al dracului capitalist ce sunt: ci se vede in bugetul de stat pe 2013. Negru pe alb.

Ponta are doar 3 soluții:

  1. Sa taie cheltuielile. Adică sa taie pensiile, sa concedieze bugetari in masa (Oltchim, Hidroelectrica, minerit).
  2. Sa crească impozitele. Adică exact ce a zis ca face, cu scuza “salariilor nesimțite”.
  3. Inflația. Sa tipărească lei la greu si sa scadă nivelul de trai prin creșterea preturilor (in special la mâncare, căldura, curent electric, medicamente si benzina). Ceea ce deja se întâmpla: alimentele s-au scumpit de anul trecut cu 40-50%. Cat despre căldura, curent electric si benzina – vedem cu toții facturile.

Deci Ponta a ales sa le facă pe toate trei: la fel ca si Băsescu înaintea lui. Si la fel ca si Băsescu, va da greș.

Eșecul lui Ponta este eșecul României. Ultimul.

Pentru ca singura soluție reala, atunci când statul nu mai are bani, este sa taie cheltuielile.

Așa a făcut Polonia in 1990, si astăzi este tara cea mai stabila economic din Europa. Si singura tara europeana care nici n-a intrat in criza!

Da, tăierea cheltuielilor e o soluție foarte dura: înseamnă milioane de oameni concediați (polonezii au dat afara 1 milion de bugetari, in doar câteva luni). D-aia se si cheamă terapie de soc: dar uite ca a dat rezultate. In timp ce România a lungit reforma 23 de ani: si uite rezultatul! A ajuns o tara de cacat, din care milioane de români fug unde vad cu ochii.

Sa nu credeți ca mai exista vreo alta șansa, dragi români. Sa nu credeți ca “daca greșește Ponta, punem pe altul”. N-o sa mai puneți pe nimeni: ca n-o sa mai aveți drept de vot.

Nici n-o sa prea mai existe România.

Dezastrul proștilor e șansa deștepților.

In clipa asta, ordinea economica mondiala se schimba. Tari puternice, ca Franța, Spania, Italia, se prăbușesc din cauza socialismului idiot si al cheltuielilor demente cu protecția sociala. Si le iau locul tari ca Polonia, care au știut sa profite de criza si sa atragă oamenii de afaceri (cu taxe mici) – exact când oamenii de afaceri aveau nevoie.

Daca tu mărești taxele acum, bai Ponta, degeaba le mai scade peste 5 ani alt guvern: ca șansa s-a dus! Exista momente de răscruce in istorie: Marea Criza Economica din secolul 21, prin care trecem acum, este unul din ele.

Iar voi, românilor, pierdeți trenul!

Sursa: http://capitalismpepaine.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page