Dezvoltare durabilă, Economie — aprilie 23, 2014 at 16:18

Ponta: Am găsit 70 de taxe pe care le putem scoate într-o singură zi fără să sufere bugetul de stat

by

Ministerul Finanţelor a identificat 70 de taxe care doar creează un hăţiş birocratic şi pot fi eliminate într-o singură zi fără a afecta bugetul de stat, urmând să fie promovat un act normativ pentru eliminarea acestora, a anunţat premierul Victor Ponta, în şedinţa de Guvern.

victor ponta„Am găsit 70 de taxe pe care le putem scoate într-o singură zi fără să sufere bugetul de stat, dar care ne ajută să nu mai înnebunim oamenii cu 70 de proceduri şi 70 de drumuri birocratice“, a spus Victor Ponta, adăugând, într-o discuţie cu ministrul Finanţelor, că el crede că mai pot fi găsite încă 30-40 taxe care pot fi eliminate.

El a cerut ministrului de Finanţe, Ioana Petrescu, ca săptămâna viitoare, pe baza datelor pe care le va primi de la fiecare minister, să prezinte Guvernului actele normative necesare pentru „desţelenirea“ zonei de taxe.

Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, declara la jumătatea lunii martie că intenţionează să reducă numărul de taxe, însă trebuie mai întâi identificat rolul şi impactul bugetar al fiecăreia.

„Acum sunt în procesul de a identifica toate aceste taxe şi chiar vreau să le identific. În prezent, mă uit exact care este impactul bugetar al fiecăreia din aceste taxe. Sunt 200 şi ceva. Dacă le luăm şi pe cele parafiscale… Mă uit la toate, dar trebuie identificat care este al fiecăreia (impactul – n.r.). Este un pic complicat de văzut, pentru că se duc mai multe într-un singur cont şi, de aceea, nu pot să vă spun acum, dar asta fac. Deci, o dată impactul bugetar şi nu toate se duc la bugetul de stat. Unele contribuie la buna funcţionare a mai multor agenţii şi atunci trebuie ştiut care este rolul lor şi dacă, într-adevăr, ele sunt necesare sau dacă doar plătim nişte costuri administrative. Deci, sunt în procesul de identificare a acestor taxe, pentru că ar fi o idee bună să mai tăiem din ele, dacă se poate“, a explicat Ioana Petrescu, în luna martie.
sursa:adevarul.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page