Evenimente, Ultimile Știri — februarie 10, 2017 at 13:47

Pompierii militari călărășeni au salvat un echipaj ucrainean

by

Pompierii călărăşeni au venit în sprijinul unui echipaj ucrainean îmbarcat pe o navă autopropulsată slovenă blocată între gheţuri pe braţul Bala, la km 9, în dreptul localităţii Unirea.

isu calarasi1Trei pompierii militari călărăşeni au transportat 200 de litri de apă şi circa 300 kg de alimente pentru echipajul navei slovace rămas fără provizii de mai multe zile

Joi, 2 februarie a.c., începând cu ora 11.00, un echipaj format din trei pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi au folosit mai multe mijloace de transport pentru a duce proviziile atât de necesare marinarilor blocaţi în gheaţă pe Braţul Bala la km 9.

Iniţial, la sediul unităţii agenţii armatorului au adus cu un autovehicul de teren proviziile pe care le-au descărcat. Ulterior pompierii călărăşeni le-au pus în două autospeciale de transport şi s-au deplasat în comuna Unirea pe braţul malului Borcea.

isu calarasi2De aici pompierii militari cu sprijinul a patru localnici au descărcat proviziile şi le-au urcat într-o barcă pe care au împins-o pe gheaţa groasă formată deasupra braţului Borcea. După ce au ajuns în baltă, în aproximativ 20 de minute, localnici i-au ajutat pe pompieri şi au transportat cu un atelaj hipo alimentele şi apa aproximativ 4 kilometri până la malul braţului Bala, după care proviziile au fost puse într-o altă barcă cu motor.

isu calarasi3Pe firul apei, printre sloiurile de gheaţă, în aproximativ 45 de minute am ajuns în dreptul navei autopropulsate sub pavilion slovac blocate în gheaţă. La bordul acesteia se aflau şapte membri, care rămăseseră fără provizii de câteva zile. Trebuie menţionat că ultimele lor provizii au fost aduse la navă în urmă cu aproximativ două săptămâni tot de către pompierii din cadrul I.S.U. Călăraşi cu sprijinul unei aeronave a Inspectoratului General de Aviaţie.

isu calarasi4În jurul orei 15.00 misiunea s-a încheiat cu succes, membrii echipajului fiind mai mult decât încântaţi la momentul în care am ajuns la ei şi am descărcat proviziile.

Pompierii călărăşeni au venit din nou în sprijinul unui echipaj ucrainean îmbarcat pe o navă autopropulsată slovacă blocată între gheţuri pe braţul Bala, la km 9, în dreptul localităţii Unirea

Patru pompierii militari călărăşeni au transportat carburant şi o motopompă pentru echipajul navei slovace rămas fără combustibil pentru funcţionarea ambarcaţiunii

isu calarasi5Sâmbătă, 4 februarie a.c., începând cu ora 13.10, un echipaj format din patru pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi au folosit mai multe mijloace de transport pentru a duce provizii de carburant şi o motopompă de mici dimensiuni, lucruri atât de necesare marinarilor blocaţi în gheaţă pe Braţul Bala, la km 9.

Iniţial, la sediul unităţii, agenţii armatorului au adus cu un autovehicul de teren proviziile de carburant, pe care le-au descărcat. Ulterior pompierii călărăşeni le-au pus într-o autospecială de transport şi s-au deplasat în comuna Unirea pe braţul malului Borcea.

De aici pompierii militari cu sprijinul a trei localnici au descărcat bidoanele de combustibil şi o motopompă şi le-au urcat într-o barcă pe care au împins-o pe gheaţa groasă formată deasupra braţului Borcea.

După ce au ajuns pe terenul din baltă, în aproximativ 40 de minute, localnici i-au ajutat pe pompierii militari şi au transportat cu un atelaj hipo proviziile şi motopompa aproximativ 4 kilometri până la malul stâng al braţului Bala, după care proviziile au fost puse într-o altă barcă cu motor.

Pe firul apei, printre sloiurile de gheaţă, în aproximativ 50 de minute pompierii au ajuns în dreptul navei autopropulsate sub pavilion slovac blocată în gheaţă aproape de pe malul drept al Braţului Bala, la circa un kilometru de gura Dunării. La bordul acesteia se aflau şapte membri, care rămăseseră fără carburant şi care aveau neapărată nevoie de o motopompă pentru evacuarea apei dintr-un container.

Trebuie menţionat că în urmă cu aproximativ cinci zile pompierii din cadrul I.S.U. Călăraşi au transportat provizii de alimente şi apă membrilor echipajului navei blocate. În jurul orei 18.30 misiunea s-a încheiat cu succes, pompierii întorcându-se la bază pe acelaşi itinerar.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page