Cultură şi Educaţie, Educaţie — aprilie 8, 2015 at 21:24

Pompierii militari au fost gazde primitoare pentru toţi copii care le-au trecut pragul

by

În cadrul programului Şcoala Altfel – „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” elevii şi preşcolarii din judeţul Călăraşi au vizitat subunităţile inspectoratului.  În primele zile ale aceste săptămâni, elevi şi preşcolari din cadrul mai multor şcoli şi grădiniţe au trecut pragul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi, cu scopul declarat de a afla cât mai multe despre activitatea salvatorilor şi despre întreaga tehnică de intervenţie a acestora.

isu16Copiii au fost încântaţi să asculte explicaţiile pompierilor, în ceea ce priveşte activitatea de zi cu zi privind pregătirea pentru intervenţie, au vizualizat fotografii şi clipuri video cu intervenţiile pompierilor militari, mai apoi, au prins curaj şi au urcat în autospeciale. Ulterior  aceştia au dorit să se îmbrace cu echipamentele de intervenţie ale salvatorilor, cu costumele de protecţie tip „Nomex” şi cu vestele de salvare, iar în cele din urmă au solicitat să folosească şi ei pistoalele de înaltă presiune ale celor mai noi autospeciale ale I.S.U. Călăraşi, iar ca amintire, desigur, au cerut să li se dea voie să facă şi fotografii alături de pompieri, de căţeluşa Maya, de autospecialele moderne de intervenţie şi de celelalte echipamente.

isu14În fapt, în această săptămână de „şcoală altfel”, desfăşurată sub deviza „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, pompierii militari, s-au dovedit a fi,  ca de fiecare dată,  gazde primitoare şi călduroase pentru copii, le-au stat la dispoziţie cu tot ce au dorit aceştia, iar elevii şi preşcolarii la rândul lor, s-au arătat a fi mai mult decât bucuroşi de tot ceea ce au avut ocazia să vadă şi să cunoască.

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page