Comunicate de presă, Ultimile Știri — august 26, 2014 at 12:42

Pompieri în acţiune: Intervenții la incendii

by

Două echipaje de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu-Gară au intervenit pe raza localităţii Dor Mărunt, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu flacără la nivelul unei locuințe 

incendiu3În data de 22.08.2014, ora 15.28, pompierii militari din cadrul Secției de pompieri Lehliu-Gară au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Dor Mărunt, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un imobil proprietate individuală, aparținând numitei Maria S.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta cu  flacără deschisă la nivelul acoperișului a două camere.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza efectului termic produs la un coș de fum deteriorat.

Două  echipaje specializate de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu-Gară s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 60 minute.

În urma incendiului au ars: obiecte de mobilier din încăperile afectate și acoperișul din lemn și țiglă pe o suprafață de aproximativ 50 mp.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au intervenit pe raza comunei Ciocănești, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul unui unei anexe gospodărești

În data de 23.08.2014, ora 13.22, pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Ciocănești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, aparținând numitului Magearu Gheorghiță.

La sosirea echipajului specializat de stingere, incendiul se manifesta violent, la acoperișul adăpostului de animale.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, incendiul a fost provocat jarul unui foc deschis, care, purtat de vânt, a dus la aprinderea unor plante furajere uscate depozitate în interiorul adăpostului de animale.

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detașamentului Călărași s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate medie, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 35 minute.

În urma incendiului, au ars aproximativ 70 mp acoperiș din plăci de azbociment și 4500 kg plante furajere uscate.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page