Editoriale — iunie 10, 2014 at 21:07

Pompă de mândrie națională

by

560456_2206170050328_2095899382_nSă-ți înveți copiii că mândria de sine se obține uitându-te la televizor e greșit. Mândria de sine și stima de sine asociată cu ea ar trebui să fie sentimente obținute cu trudă, cu riscuri și cu sacrificii. Astea îi dau valoare. Și-n România și-n orice altă țară. Altminteri mândria devine o vorbă goală pe care o poți agăța de afișe electorale fără nico jenă. Iar asta ne face rău tuturor.

Pentru că nu pot fi mândri că sunt români, laolaltă Simona Halep și Victor Ponta. Prima și-a sacrificat pentru performanță copilăria, adolescența și timpul liber, iar familia ei a sacrificat la rândul ei multe pentru ea și pentru succesul ei. Iar România are doar de câștigat de pe urma ei.

Victor Ponta și-a trișat omul pentru care lucra votând contracandidatul lui și a obținut titlul de doctor copiind munca altora. Iar România are numai de pierdut de pe urma lui.

Cum pot ei să resimtă aceeași mândrie? Ponta poate doar dacă pentru noi nu contează. Doar dacă mândria a ajuns atât de jos încât orice trișor o poate pretinde nestingherit. Și atunci la ce bun să mai fii mândru că ești român? Asta e problema cu mândria izvorâtă din alții, pe criteriul naționalității. Trebuie să îi iei pe toți, la pachet.

Simona merită toată aprecierea, susținerea, respectul și recunoștința noastră. Dar nu merită s-o folosim ca pompă de mândrie națională. De asta ar trebui să ne ocupăm fiecare în parte, pe timpul, energia, banii și puterile noastre.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page