Comunicate de presă, Ultimile Știri — iulie 11, 2013 at 11:16

Poliţiştii fac azi, 20 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Călăraşi, Teleorman şi Giurgiu, la persoane suspectate că au furat produse petroliere

by

spirÎn această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov, cu sprijinul S.I.I.A.S. – I.G.P.R., efectuează 20 de percheziţii pentru probarea activităţii infracţionale a 20 de persoane suspectate că ar fi sustras, în perioada 2010-2013, benzină și motorină, din depozitul unei societăți ce are ca obiect de activitate comercializarea de produse petroliere.

Aproximativ 200 de poliţişti şi trupele speciale de intervenţie de la SIAS participă la percheziţiile la cele 20 de adrese din Bucureşti şi patru judeţe, iar zonele vizate sunt survolate cu un elicopter, potrivit Poliţiei Române.

Din investigaţiile efectuate de poliţişti, au reieşit indicii că suspecţii, în complicitate cu agenți de pază ai societății comerciale respective, ar fi sustras benzină și motorină din vagoane-cisternă, combustibil ce era transportat cu diverse autovehicule, în general neînmatriculate în circulație.

Ulterior, produsele petroliere erau comercializate către societăți comerciale, dar și persoane fizice, la prețul de 4-4,5lei/litru.

Prejudiciul produs a fost estimat la 240.000 de lei.

20 bărbaţi, cu vârste între 24 şi 59 de ani, au fost depistaţi şi urmează să fie conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov pentru audieri şi luarea măsurilor legale. De asemenea, în urma acțiunii, au fost descoperite trei tone de produse petroliere.

Membrii grupării infracţionale sunt în antenţia anchetatorilor din 2010, acţiunea fiind sprijinită de Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

La finalul percheziţiilor, suspecţii vor fi duşi la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Ilfov.
Activitățile se desfășoară cu sprijinul de specialitate al ofițerilor din cadrul Serviciului Român de Informații și Departamentului de Informații și Protecție Internă.

sursa: politia romana.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page