Comunicate de presă, Ultimile Știri — mai 23, 2013 at 10:14

Poliţiştii din cadrul I.P.J. Călăraşi au descins la locuinţele a cinci persoane din comunele Şoldanu şi Curcani, judeţul Călăraşi , suspecţi de evaziune fiscal cu tutun

by

clip_image002Poliţiştii din cadrul I.P.J. Călăraşi au descins, ieri 22 mai 2013, la locuinţele a cinci persoane din comunele Şoldanu şi Curcani, judeţul Călăraşi, suspectate de evaziune fiscală. / Peste 17,5 kg de tutun, aproximativ 19.000 de ţigarete şi 7 dispozitive manuale de confecţionat ţigarete, au fost confiscate.

Ieri, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Călăraşi, împreună cu cei de la Poliţia Municipiului Olteniţa şi jandarmi, beneficiind de suportul de specialitate al ofiţerilor D.I.P.I., în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Olteniţa, au efectuat, pe raza comunelor Şoldanu şi Curcani, din judeţul Călăraşi, percheziţii domiciliare la locuinţele a cinci persoane, cu vârste între 25 şi 38 de ani, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi deţinerea, în afara antrepozitului fiscal, a unor produse supuse accizării.

clip_image003În urma percheziţiilor efectuate, au fost găsite şi ridicate, în vederea confiscării, 17,75 kg de tutun mărunţit, 7 dispozitive manuale pentru fabricat ţigări, 18.955 de ţigarete, precum şi 794 de foiţe cu filtru. Prejudiciul este estimat la peste 30.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au luat măsura indisponibilizării unui autoturism cu privire la care exista suspiciunea că a fost folosit la transportul şi comercializarea ţigaretelor în judeţele limitrofe.

În cauză, sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi deţinerea, în afara antrepozitului fiscal, peste limita stabilită de Codul fiscal, a unor produse supuse accizării, urmând să fie luate toate măsurile care se impun pentru documentarea, probarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor suspecţilor.

Sursa: IPJ Calarasi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page