Comunicate de presă, Ultimile Știri — august 27, 2014 at 10:00

POLIŢIA ROMÂNĂ ALEGE VIAŢA

by

Aproximativ 100 de infracţiuni au fost constatate, peste 32.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi 872 de permise de conducere au fost reţinute de poliţiştii de la rutieră, în urma acţiunii preventive desfăşurate de Poliţia Română, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei. /Acţiunea a făcut parte din calendarul campaniei „SPEED” al poliţiilor rutiere europene TISPOL.

alege-viataÎn perioada 18 – 24 august a.c., poliţiştii rutieri au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii, au fost folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

Acţiunea a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene TISPOL pentru anul 2014, în baza căruia se desfăşoară campania preventivă „SPEED”, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.

Poliţiştii români au constatat în cadrul acţiunii 106 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au aplicat 32.233 de abateri privind nerespectarea vitezei regulamentare şi au reţinut 872 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule.

Poliţia Română alege viaţa. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, accidentele grave au scăzut cu 30%, au fost înregistrate cu 58% mai puţine persoane decedate şi cu 29% mai puţine persoane rănite grav.

ATENŢIE, VITEZA UCIDE!

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page