De prin lume adunate — noiembrie 25, 2016 at 19:10

Poliția norvegiană au descoperit o rețea de pedofili de peste 50 de persoane, în cadrul Operațiunii Dark Room

by

Poliția norvegiană au descoperit o rețea de pedofili de peste 50 de persoane, în cadrul Operațiunii Dark Room, informează presa norvegiană. și a fost numit “Operațiunea Darkroom”.

politia-norvegia”În operațiunea “Darkroom” s-au constatat grave abuzuri împotriva copiilor de toate vârstele, chiar și sugari”, spune Hilde Reikras, conducătorul proiectului Darkroom. Capetele de acuzare împotriva pedofililor cuprind inclusiv violul, traficul și producția de poze și overgrepsbilder-înregistrări video ale copiilor.

Rețeaua, care cuprinde 51 de persoane, avea membri atât în Norvegia cât și în alte țări, iar în urma operațiunilor poliției au fost confiscate un număr uriaș de materiale foto și video, cca 150 de  terabytes de date materiale care prezintă mai multe forme de abuzuri la care erau supuși atât copii mici dar și sugari.

Până acum, 20 de persoane au fost arestate în Vestul țării, iar alte 31 în celelalte districte.

Toți cei 51 de inculpați sunt bărbați.

“Avem un caz în care persoana acuzată avea partenera însărcinată și discuta pe chat împreună cu complicii săi despre cum urmează să abuzeze bebelușul după acesta se va naște. Materiale cu abuzuri asupra bebelușilor au fost distribuite în rețea”, a afirmat Janne Ringset Helte, reprezentant al Poliției Norvegiene, într-o conferință de presă de duminică.

Conform sursei citate, acuzațiile care li se aduc pedofililor sunt: relații sexuale și viol asupra copiilor sub 14 ani, complicitate, trafic de ființe umane, relații sexuale cu copii între 14 și 16 ani, producția, depozitarea și distribuția de materiale care conțineau abuzuri asupra copiilor.

Pe lista celor acuzați se află și doi politicieni, unul din partea Partidului Laburist, iar celălalt din partea Partidului Pașii Progresului.

Despre profilul inculpaților, reprezentanții poliției norvegiene afirmă că aceștia provind din toate domeniile de activitate, majoritatea au educație superioară și foarte bune cunoștințe în IT. Aceștia au folosit criptarea pentru a-și ascunde urmele.

Reprezentanții Poliției au afirmat că s-au strâns peste 150 de terabiți de materiale care conțineau abuzuri sexuale asupra copiilor. Cazul a început la Bergen, în 2015, atunci când un bărbat de 22 de ani a fost arestat pentru întreținerea de relații sexuale cu o fetiță de 14 ani.

În cadrul investigației, poliția a descoperit că acesta purta discuții cu persoane care aveau aceleași apucături, totul făcând parte dintr-o rețea. Pedofilii își distribuiau unul altuia materialele, totul petrecându-se în așa zisul “Dark web”, spațiu care există pe rețelele darknet, rețele care se suprapun peste Internetul public, dar care necesită software specific, anumite configurații sau o autorizație de acces.

Pedofilii își alegeau victimele dintre copiii vulnerabili, pe care îi copleșeau cu laude, convingându-i să trimită fotografii nud și să-și „exploreze sexualitatea”. În unele cazuri, victimele au fost de acord să se vadă în realitate cu pedofilii. În alte situații, infractorii își abuzau proprii copii.

Investigația s-a făcut cu ajutorul FBI.

George Alexander, cunoscutul luptător pentru drepturile românilor din Diaspora, cel care a devoalat abuzurile Serviciului de Protecție a Copilului din Norvegia – Barnevernet, susține că printre copiii abuzați se află și români și că acesta este motivul pentru care copiii sunt luați din custodia părinților.

„Sunt oameni cărora le-au fost luați copiii și dați pedofililor. Sunt oameni care au bănuieli serioase, dovezi că și copiii lor au fost abuzați sexual!…

Vreau să spun încă o dată că numărul familiilor românești cărora le-au fost luați copiii, este mult mai mare decât o arată cifrele. Mulți sună și cer ajutor, dar nu îndrăznesc să iasă public și să spună ce li se întâmplă”, a scris Alexander pe facebook.

Ipoteza că anumite instituții răpesc copii din sânul familiei pentru a-i da pradă rețelelor de pedofili a mai fost vehiculată și în timpul cazului Bodnariu, când susținătorii statului norvegian din România au susținut că acestea sunt doar invenții, promovate de Rusia. Între timp, instanțele norvegiene au dat dreptate familiilor Bodnariu și Nan, care și-au primit copiii înapoi.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page