Lifestyle, Sănătate — aprilie 12, 2014 at 11:00

Poftele pentru mâncărurile nesănătoase indică deficienţe minerale

by

Majoritatea dintre noi au experimentat, la un moment dat in viata, pofte pentru alimente nesanatoase. Fie ca este vorba de ciocolata cu lapte, gogosi, snack-uri sarate sau carbohidrati rafinati, organismul nostru pare ca le cere si, adesea, suntem bucurosi sa ne supunem dorintei. Exista insa o problema: cand cedam poftelor, acestea nu par a se domoli. Ce facem mai departe? Ne joaca organismul o festa urata? Nu chiar.

dulciuriCiocolata: Magneziul.

Ciocolata este pofta despre care se vorbeste cel mai mult in lumea occidentala, asa ca nu ar trebui sa ne surprinda ca este asociata unui nutrient despre care multi dintre noi nu stim ca ne lipsese: magneziul. Conform statisticilor recente, pana la 80% dintre americani au deficit de acest macromineral esential care este necesar pentru peste 300 de reactii biochimice in organism, inclusiv cele care sunt asociate relaxarii. De fapt, magneziul este supranumit „mineralul relaxarii”, din moment ce anxietatea, iritabilitatea, insomnia si tensiunea arteriala ridicata sunt principalele simptome ale deficientei. Acesta este motivul pentru care persoanele cu deficienta de magneziu se simt temporar mai bine dupa ce mananca ciocolata (exista aici cantitati mici de magneziu). Bineinteles exista surse mai sanatoase pentru magneziu decat ciocolata procesata: legume cu frunze verzi, seminte si nuci, peste, fasole.

Alimente dulci: Cromul, carbonul, fosforul, sulful si/sau triptofanul.

A doua cel mai des raportata pofta este cea de alimente dulci. Este una dintre cele mai complexe, din moment ce deficientele ce o pot cauza se gasesc la cinci niveluri: cromul (care regleaza nivelul glicemiei), carbonul (unul dintre elementele din care este facut zaharul), fosforul (ajuta organismul sa produca energie), sulful (ajuta la indepartarea toxinelor) si triptofanul (un regulator de serotonina). Prin urmare, cel mai bun mod de a stopa pofta de dulce este sa-ti imbunatatesti dieta, remineralizandu-ti corpul.

Carbohidrati rafinati: Nitrogen.

Pofta de paste si paine arata ca ai deficiente de nitrogen. Compusii cu nitrogeni sunt parti esentiale ai acizilor nucleici si ai proteinelor si deficienta aceasta duce la malnuritie.

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page