De pe la noi, Editoriale — decembrie 1, 2013 at 08:59

Podul marmotelor care învelesc ciocolată!

by

215703_181605691890764_2842576_nDin ciclul “cu cocoșu* roșu” de Virgil Diaconu

Mai acum doi ani mă aflam într-o “competiție” cu Dan Drăgulin în interiorul USL – ceva de genul „care dintre noi doi ar fi mai bun ca primar al Călărașiului”. Eu am plecat în competiție ca un ilustru necunoscut, în timp ce Dan își făcea campanie de vreo doi ani. Contrar așteptărilor, am câștigat acea minicampanie în ambele sondaje, atât în cel al PSD, cât și în cel al PNL. Algoritmul de la București spunea că PSD va avea 21 de candidați la șefia capitalelor de județ, iar amărâtul de PNL trebuia să aibă 20. PSD a câștigat sondajul în 33 de localități, printre care și la Călărași. Atunci am fost chemat la București de către Liviu Dragnea, care mi-a spus:  “Virgile, conform algoritmului trebuie să renunțăm la 12 capitale de județ în favoarea PNL. Am ales să renunțăm la localitățile mai mici și la cele unde rezultatele PSD sunt mediocre. Din păcate, la Călărași asta este situația. Stăm prost. Am încredere în tine că ești un PSD-ist adevărat și vei înțelege situația!” Am înțeles-o, ce puteam să fac?! Dar aici nu despre acest aspect vreau să vă relatez, ci despre altul.

Atunci, în primăvara lui 2011, eu am avut ca slogan “Veniți să construim împreună!”- fiind vorba despre construirea unui pod peste Dunăre aici, la Călărași. Ce mișto a mai făcut Filipescu de ideea mea! Ce-a mai fugit Drăgulin de la discuțiile televizate vis-a-vis de construirea unui pod la Călărași! Din Apolodor și Saligny nu m-a scos PNL-ul!

Acum constat, cu plăcută surprindere, că ideea mea, planul meu – pentru care plătisem un studiu de fezabilitate în care se spunea că prețul unui astfel de pod este de circa 200 milioane de euro (cam cât paraîndărătul primăriei într-un mandatJ), că profitul din taxele de traversare, numai în primul an, ar fi cam 25 % din bugetul actual al primăriei, și multe alte beneficii –  ar prinde contur printr-o semnătură a lui Dan căpitan de play, pe undeva prin Bulgaria, la o chermeză! Fariseismul de Borcea chiar că e inegalabil.

Dragi concetățeni! Promit că, dacă se realizează proiectul ăsta proaspăt semnat, eu o să traversez podul în costumul lui Adam colorat în galben și albastru, cu săgeata la vedere, și o să-mi las și țăcălie a la Filipescu! Chiar că se merită! Sper să nu am 169 de ani atunci, pentru că imaginea săgeții ar fi cam dezolantă.

Virgil Diaconu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.