Comunicate de presă, Ultimile Știri — martie 9, 2014 at 12:55

PNL a depus proiectul pentru reducerea CAS cu 5% şi scutirea de impozit pe profitul reinvestit

by

logo pc

Ne bucura interesul PNL pentru acest subiect, mai ales ca, in urma cu doar cativa ani se opunea acestei initiative 

Dacă au uitat, noi le reamintim colegilor de Parlament , încă din februarie 2007,  Comisia de buget-finanţe a Senatului a aprobat   Proiectul de lege al Partidului Conservator privind neimpozitarea profitului reinvestit. 

Pentru susţinerea proiectului au votat senatorii PSD, PRM şi PC (5 voturi), în timp ce reprezentanţii puterii de atunci, printre care şi liberalii, desigur, au votat împotrivă (4 voturi), reprezentantul Guvernului la dezbateri, secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Catalin Doica, a motivat punctul de vedere negativ al Executivului prin influenţa adoptării acestei propuneri asupra bugetului de stat, care ar putea ajunge la până la 1,2% din PIB, la nivelul anului 2009.

Proiectul era şi la acea dată unul dintre cele mai vechi proiecte ale PC şi  avea (are) ca scop crearea de noi locuri de muncă, creşterea economică şi impulsionarea investiţiilor în economia românească.

În egală măsură, proiectul vizează susţinerea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, aflate în concurenţă cu întreprinzătorii din Uniunea Europeană.

Pe de alta parte, Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator, a trimis pe 23 ianuarie, anul acesta, o scrisoare deschisă către Primul Ministru, Preşedintele Senatului, Preşedintele Camerei Deputaţilor şi Ministrul Economiei pe tema neimpozitării profitului reinvestit, solicitând ca subiectul sa fie abordat în negocierile cu FMI.

PNL şi-a amintit, destul de târziu, că este un partid liberal care, doctrinar, promovează măsuri care să stimuleze mediul de afaceri.

Biroul de presa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page