De pe la noi, Editoriale — decembrie 15, 2013 at 17:14

PNL Călăraşi sau lăcomia de a lua totul

by

Motto:mulţimile nu au creier şi nu au inimă

pnlMulţimile, contrar indivizilor care le compun, nu au capacitatea unei judecăţi critice. Individul din cadrul unei mulţimi nu mai este el însuşi, ci un automat pe care propria sa voinţă nu-l mai poate dirija. În momentul în care face parte dintr-o mulţime, un individ, chiar dacă este o persoană foarte cultivată, îşi pierde capacitatea de a judeca critic şi se comportă în mod afectiv, având chiar manifestări primitive şi barbare. În consecinţă, judecăţile morale ale unei mase sunt independente de originea sau intelectul indivizilor care le compun.
În sufletul colectiv, aptitudinile intelectuale ale oamenilor şi, în consecinţă, individualitatea lor se şterg. Eterogenul se îneacă în omogen şi însuşirile inconştiente domină. Această punere în comun a insuşirilor obişnuite ne explică de ce mulţimile nu sunt capabile să îndeplinească acte care reclamă o inteligenţă superioară. Mulţimile nu cumulează inteligenţa, ci mediocritatea.
Mulţimile psihologice sunt credule, sunt capabile să accepte afirmaţiile cele mai neverosimile; de aceea, ele pot fi manipulate acţionându-se asupra imaginaţiei lor. Ca urmare a credulităţii lor, mulţimile sunt uşor excitabile şi nu pot fi convinse prin argumente.

Gustave Le Bon, în Psihologia mulţimilor

Mulţimea PNL-istă o contradicţie în termeni. PNL este cel mai puternic  partid paradoxal într-un judeţ sărac,slab dezvoltat unde nu predomină profesiile liberale,intreprinzători oamenii de afaceri deci spiritul liber,libertatea de expresie şi de intreprindere.

Aş putea spune “că colcăiie” burghejii, calci pe ca pe dude în judeţul Călăraşi.

Cunosc foarte mulţi dintre membrii partidului  liberal de la Călăraşi  şi sunt foarte mulţi şi de foarte bună calitate, inclusiv printre lideri.  Altfel nu ajungeau nr. 1 în judeţ . Respect munca şi rezultatele lor.  Au organizat o reuniune cum nici partidul comunist nu a reuşit. Însă vreau să scriu despre un alt aspect. Un pericol care îi paşte şi ne paşte . Pericolul totalitarismului. Intoleranţa politică şi refuzul alternativelor, lăcomia de a lua totul.

De ce spun acest lucru?Argumente:

Organizarea ,retorica, sloganurile, banerele, mesajele,totul… o viziune războinică şi extremistă, exclusivistă totalitară, nazistă au caracterizat conferinţa terirorială de alegeri a PNL Călăraşi.

pnlAceastă mulţime pe care ei au strâns-o în sala polivalentă poate fi periculoasă pentru fiecare dintre indivizi luaţi separaţi.

Care e principalul mesaj subliminal?

Un om negru fără identitate fără personalitate care se ascunde în spatele unui scut (vezi foto)

pnlSala imensă, risipa de materiale propagandistice, îndemnurile războinice, mulţimea isterizată, toate cu scopul să domine individul să umilească individualitatea particulară.

Identitatea fiecăruia dintre cei peste 2000 de participanţi, a fost diluată sub scuturile galbene şi oamenii, comunele au devenit ceva negru, gri, neidentificabil, singurul lucru distinctiv este săgeata PNL .

Ori, noi oameni care gândim liber, preferăm în locul luptei şi elanului revoluţionar, dialogul rafinat, ideile progresiste, evoluţia firească a societăţii în care trăim. Credem în libertatea  individuală,în diversitate şi educaţie ,credem în forţele individului şi respingem cohortele şi mulţimile de orice fel, care  vor să ne conducă vieţile.

pnlSigur că este mult mai greu să fii de unul singur împotriva tuturor dar este şi frumos.

Şi lucru cu cea mai mare valoare simbolistică, la sala polivalentă, pe timpul desfăşurării conferinţei teritoriale de alegeri, ieşirile au fost securizate cu paznici şi chei. Nimeni nu avea voie să iasă.Unde este libetatea individuală, unde este libertatea alegerii? Cel puţin două mărturii Bogdan Georgescu şi Emil Muşat au confirmat acest lucru nemaiântâlnit o reuniune politică cu uşile încuiate cu cheia şi securizate cu paznici.

Întrebare pentru fiecare participant. TU te-ai simţit liber?

Cu drag pentru fiecare liberal în parte,
Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page