Placinta de post cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, marar, ulei, sare, piper, margarina, fiana, ulei, otet.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 1/2 legatura de marar
- ulei
- sare
- piper
pentru aluat:
- 250 g margarina
- 11 linguri cu faina
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingura cu otet
- 1 cescuta cu apa rece
- 1 lingurita rasa cu sare
Mod de preparare:
Freacă margarina cu trei linguri cu făină. Împarte compoziţia obţinută în trei părţi egale. Într- un lighean, pune restul de făină cu uleiul, oţetul, apa şi sare şi frământă. Lasă compoziţia să se odihnească.
Întinde o foaie pătrată, de 30-40 cm şi adaugă una din cele trei părţi de margarină frecată, împătureşte-o şi las-o la frigider 30 de minute. Intinde aluatul răcit, acoperă cu a doua parte de margarină, dă-l din nou 30 de minute la rece, apoi repetă cu ultima parte de margarină. între timp, căleşte ceapa cu usturoiul zdrobit.
Adaugă ciupercile feliate şi lasă-le să se înăbuşe. La final, potriveşte gustul de sare şi aromatizează cu mărar tocat. Intinde două foi din aluat. Pe jumătate din foaie, pune amestecul de ciuperci răcorit. Acoperă cu cealaltă jumătate şi presează uşor pe margini. Aşază-le într- o tavă şi lasă-le la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.
Pofta Buna!