Mâncare şi Băutură — martie 15, 2014 at 19:02

Plăcinta cu ciuperci

by

Placinta de post cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, marar, ulei, sare, piper, margarina, fiana, ulei, otet.

Placinta_cu_ciuperci

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de marar
  • ulei
  • sare
  • piper

pentru aluat:

  • 250 g margarina
  • 11 linguri cu faina
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingura cu otet
  • 1 cescuta cu apa rece
  • 1 lingurita rasa cu sare

Mod de preparare:

Freacă margarina cu trei linguri cu făină. Împarte compoziţia obţinută în trei părţi egale. Într- un lighean, pune restul de făină cu uleiul, oţetul, apa şi sare şi frământă. Lasă compoziţia să se odihnească.

Întinde o foaie pătrată, de 30-40 cm şi adaugă una din cele trei părţi de margarină frecată, împătureşte-o şi las-o la frigider 30 de minute. Intinde aluatul răcit, acoperă cu a doua parte de margarină, dă-l din nou 30 de minute la rece, apoi repetă cu ultima parte de margarină. între timp, căleşte ceapa cu usturoiul zdrobit.

Adaugă ciu­percile feliate şi lasă-le să se înăbuşe. La final, potriveşte gustul de sare şi aromatizează cu mărar tocat. Intinde două foi din aluat. Pe jumătate din foaie, pune amestecul de ciuperci răcorit. Acoperă cu cealaltă jumătate şi presează uşor pe margini. Aşază-le într- o tavă şi lasă-le la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.

Pofta Buna!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page