You cannot copy content of this page

Category: Mâncare şi Băutură

MANGALIȚA – O RASĂ REDESCOPERITĂ. ADEVĂR ȘI MIT.

MANGALIȚA – O RASĂ REDESCOPERITĂ. ADEVĂR ȘI MIT.

Mangalița – o rasă redescoperită Nimic nu face o mâncare mai sănătoasă decât calitatea materiilor prime folosite, o tehnică de lucru corectă și o atmosferă plăcută în compania căreia orice mănânci devine amintire savuroasă. Sănătatea începe din farfurie este sloganul unei campanii de conștientizare asupra importanței alimentației din fragedă pruncie și până la serenitate. Ea începe, de fapt, mai devreme, din ferma unde cresc animalele, sunt cultivate legumele, cerealele și fructele, continuă pe lanțul de procesare cu condiționarea în vederea comercializării, […]

Read more ›
PELIN DE URLAȚI

PELIN DE URLAȚI

Vin magic. O să-mi spuneți că tot vinul este magic, da, o să accept, dar pelinul este printre cele mai magice cu putință. Vin farmazonic. Pentru că este întrebuințat la vrăji. De dragoste. Vin vrăjit. Și vrăjitoresc. Cum n-ați mai băut. E vorba de pelinul de la Urlați. Este vinul fanion al producătorului Adrian Rădulescu. Și, deopotrivă, al fiilor săi, dintre care Gabriel Rădulescu se îngrijește de cramă. UN VIN DIN ȘAPTE PLANTE, LA VREME DE NOAPTE & MISTER E […]

Read more ›
IN VINO VERITAS

IN VINO VERITAS

  Nimic mai dulce decat toamna La umbra deasa de platani, Sa bei dintr-un condur de doamna Un vin de 40 de ani. Ne folosim de poezia nemuritorului Eminescu, pentru a incepe scurte comentarii despre vie si vinuri. Dupa Baudelaire “Un om care bea decat apa, are un secret de ascuns semenilor sai”, aforism care nici pe de parte nu pledeaza pentru bautura, mai ales ca, daca l-am cita pe Marin Preda am spune ca” La primul pahar te simti […]

Read more ›
În CÂT TIMP și la CE TEMPERATURĂ se gătește fiecare tip de carne

În CÂT TIMP și la CE TEMPERATURĂ se gătește fiecare tip de carne

Carnea ocupă un loc fruntaș în topul celor mai consumate alimente din întreaga lume. Este aproape nelipsită de la toate mesele și devine opțiunea preferată atunci când se strânge toată familia la o cină festivă. Carnea constituie alimentul de bază în multe diete. Este gustoasă, hrănitoare și o excelentă sursă de proteine și alte substanțe nutritive importante. Cu toate acestea, modalitățile diferite prin care aceasta poate fi gătită îi afectează calitatea și reduc beneficiile sănătoase ale acesteia. Teoriile privind gătitul […]

Read more ›
Restaurantul-Nimic nu misca fara CASH! O socotela corecta de la bun inceput  va poate da un go sau no go-episodul 3

Restaurantul-Nimic nu misca fara CASH! O socotela corecta de la bun inceput  va poate da un go sau no go-episodul 3

Ce este restaurantul si cu ce se mananca el sau cum vede Mestrul Victor Melian Nimic nu misca fara CASH! O socotela corecta de la bun inceput  va poate da un go sau no go Auziti asa usor in surdina Waterloo, Chiquitita si alte hituri de la ABBA? L-ati ratat sau NU vreti sa il auziti pe cel mai important. Money, money, money sau daca vreti Liza Minelli in “Cabaret’’ cu “Money makes the world go round”. Daca deja evitati […]

Read more ›
Salată de somon cu spanac, avocado şi afine

Salată de somon cu spanac, avocado şi afine

  O masă sănătoasă şi gustoasă. Salata de somon cu spanac, avocado şi afine, o reţetă dietetică ce cu siguranţă o să te cucerească de la prima degustare. INGREDIENTE: – 250 de grame de file de somon afumat, tocat mărunt; – Un avocado, tocat în cuburi; – Patru ceşti de spanac; – 1/2 ceaşcă de afine; – 1/4 ceşcă de brânză feta mărunţită; – 1/4 ceşcă de nuci, tocate mărunt; – 1/2 ceapă roşie, tocată mărunt; – 1/3 ceaşcă de […]

Read more ›
Caponata siciliană

Caponata siciliană

Caponata siciliana este o reteta cu traditie in Italia, La baza, in rolurile principale sunt vinetele, caperele si maslinele, iar restul ingredientelor pot fi adaugate sau eliminate, in functie de gust. Caponata este o tocană de vinete specifică bucătăriei din comunele Siciliei. Secretul constă în vinetele tari şi cu seminţe cât mai puţine, în oţetul de calitate şi legumele foarte proaspete. INGREDIENTE 1 vanata mare 2 ardei 2 fire telina 1 ceapa 50 g masline verzi/kalamata 2 linguri capere 1 lingura zahar 100 ml vin rosu 150 ml […]

Read more ›
Supă cremă de dovleac cu portocale și brînză Reblochon

Supă cremă de dovleac cu portocale și brînză Reblochon

  Supa cremă de dovleac cu portocale este o rețetă de supă cremă delicioasă, cu o textura mătăsoasă, plină de condimente și gusturi, dulce – picant – sărat, câte puțin din toate – splendoarea sfârșitului toamnei și începutului de iarnă într-o farfurie. Supă crema de dovleac cu portocale și brînză Reblochon este o rețeta genială, trebuie s-o încercați. Trebuie să recunosc, am o mare slăbiciune pentru dovleac și iarna mănânc cantități respectabile – una din variantele preferate este copt în cuptor […]

Read more ›
Maioneză fără ou. Perfectă pentru cei care țin post și vegani

Maioneză fără ou. Perfectă pentru cei care țin post și vegani

Îți dorești să prepari o maioneză fără ou, fie pentru că ții post, fie pentru că ești vegan. Noi îți oferim șase rețete de maioneză fără ou. În preparate nici nu îți dai seama de diferență. Din cartofi Ingrediente: 2 cartofi, 100 g muştar dulce (fără adaosuri), lămâie, o lingură unt de cocos, o lingură ulei de măsline Preparare: cartofii curățati de coajă și tăiați se fierb bine de tot în apă cu sare, iar după ce se răcesc  se pun în blender […]

Read more ›
Rețetă de post, delicioasă-drob din legume

Rețetă de post, delicioasă-drob din legume

Vă propunem o rețetă de drob din legume: gustoasă, sățioasă și sănătoasă. Este o mâncare pe care o putem prepara nu doar în posturi, ci oricând, deoarece este o rețetă foarte reușită. Cu siguranță veți face acest drob de mai multe ori. Drob de post, din legume – rețetă În funcție de preferințe, puteți renunța la ciuperci sau la spanac. Orezul este obligatoriu, însă îl puteți înlocui cu soia sau miez de nucă. Ingrediente • 2 morcovi • 1 țelină […]

Read more ›