Lifestyle, Sănătate — mai 25, 2013 at 12:45

Pistruii…

by

pistruiFiecare om este frumos în felul său. Suntem diferiți și prin păr, conformație fizică, culoarea ochilor, unii sunt mai slabi iar alții mai plinuți. De asemenea,și tenul nostru este diferit.. Unii oameni au tenul creol, alții au pielea albă sau galbenă ori de culoare neagră. Tot așa, unii au tenul pistruiat.

Ce sunt pistruii ?

Pistruii sunt niște pete mici și rotunde pe față, care au un ton mai închis decât restul tenului. Sunt o trăsătură fizică apăruta încă de la naștere, dar care odată cu trecere timpului se înmulțesc.

De ce se formează pistruii ?

Pigmenții din piele se produc mai intens pe unele suprafețe decât pe altele. Cel mai des apar la copii cu părul blond sau roșcat, precum și la copii sau adulții care au tenul deschis la culoare.

Cel mai des apar pe față, în zona nasului sau a frunții, dar pot apărea și pe brațe. Pistruilor le place soarele,așa că odată cu primele raze, aceștia își fac apariția.

Putem scăpa de pistrui?

Aceștia nu vor dispărea în totalitate niciodată,dar pot fi estompați prin diferite metode:

  • Amestecă o linguriță de miere cu o linguriță de iaurt natural ! Aplică compoziția pe piele și las-o să acționeze 30 de minute,apoi clătește !
  • Spală fața de două ori pe zi cu sucul unei lămâi !
  • Folosește creme cu protecție solară  !

 Georgiana Visalon

Tags

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page