Mâncare şi Băutură — ianuarie 29, 2014 at 13:26

PINOT NOIR din gama Prahova Valley Reserve 2011 – RETETA de sashimi de vita!

by

Prahova-Valley-Reserve-Pinot-Noir1Am inceput zilele trecute sa va prezint Prahova Valley, gama de vinuri cea mai cunoscuta si mai importanta a Cramelor Halewood Marca Prahova Valley si-a castigat mai intai recunoasterea pe pietele externe unde a fost lansata in 2001. Numele a fost identificat ca rezonant si specific Romaniei de un panel de consumatori din Marea Britanie. Lansarea oficiala in 2002 pe piata romaneasca a consacrat-o si aici ca un succes.

Prahova Valley Reserve este o gama formata din vinuri de calitate superioara, vinificate in stil modern. Vinurile rosii au 40% vin maturat in baricuri de stejar, iar restul de 60 % vin pastrat in rezervoare de inox ( vinuri ce nu au avut contact cu lemnul). Remarcabile sunt vinurile rosii din recolta 2011 – Merlot si Pinot Noir. Dintre vinurile albe din aceeasi serie se remarca un soi traditional romanesc – Feteasca Alba.

Avand soarele ca si simbol, aceasta gama are un aer cald, prietenos, elegant si modern, in consonanta cu remarcabilele sale calitati la nivel de gust, promitand si partenerieri culinare de exceptie!

Zilele trecute, v-am facut cunostinta cu Merlot Prahova Valley Reserve 2011, apoi cu Feteasca Alba Prahova Valley Reserve 2011, iar azi am bucuria sa va prezint Pinot Noir Prahova Valley Reserve 2011, un vin maturat in baricuri de stejar frantuzesc timp de 9 luni si care a beneficiat apoi de un stagiu de minimum 6 luni de invechire in sticla. Rezultatul a fost un vin rubiniu, cu 13% alcool, care indeplineste toate caracteristicile de soi in materie de delicatete si catifelare. Vinul degaja arome de fructe de padure, in special de mure si de zmeura, dar si note de vanilie provenind de la contactul cu lemnul de stejar al baricului, la final evidentiindu-se si taninii de buna calitate. Se serveste la temperatura ambientala, dar nu mai mult de 16-18 grade Celsius, impreuna cu preparate din carne rosie, dar si cu placinte cu carne sau branzeturi.

sashimi-vita

Recomandarea lui  Bucatarescu este una speciala: SASHIMI DE VITA, asa  cum il gateste Chef Hristu Prevenda de la Phill. Daca, in general, sashimi este asociat cu pestele crud, aici s-a experimentat in stil fusion si s-a folosit carne de vita americana. Carnea cruda a fost maturata in conditii speciale, apoi a fost taiata extrem de fin, aromatizata cu sare, piper, ghimbir proaspat ras, usturoi presat si chivas (“ceapa ciorii”), dupa care a fost stropita cu ulei fierbinte de susan amestecat cu ulei de masline extravirgin. Simplu dar extraordinar de savuros, mai ales daca se asociaza cu un pahar de Pinot Noir Prahova Valley Reserve 2011!

Sursa: bucatarescu.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page