Mâncare şi Băutură, Plăcerile vieţii — noiembrie 21, 2014 at 16:19

Piept de rață cu sos de prune și garnitură de cartofi dulci

by

Pentru a vă impresiona iubitul cu o cină specială, vă recomand: Pieptul de rață cu sos de prune alături de o garnitură din piure de cartofi dulci sau de spanac tras cu unt la tigaie. Este o rețetă delicioasă dar care necesită ingrediente de foarte bună calitate. O seară frumoasă începe cu o cină bună și mai ales cu un pahar de vin roșu care deschide poarta și apetitul pentru fantezii.

reteta lilianaÎn plus, dacă tot ai în plan o noapte romantică atunci optează pentru vinul roşu… cred că nu mai este nevoie să spun că este recunoscut ca afrodisiac natural. Deschide sticla, toarnă în pahare și ține un toast în șoaptă, aproape de urechea iubitului tău… vei vedea că efectul scontat este aproape instantaneu.

Dar să revenim la ale noastre… La acest preparat vă recomand un vin distins si plin de clasă,  cu siguranță unul dintre cele mai apreciate băuturi care își au sursa în Dealu Mare. Brutus, pentru că acesta este numele său, este un vin delicat, dar cu aroma puternică, ce se distinge prin structura sa aleasă. Maturat în butoaie de stejar , este un vin sec ce încântă nu doar gustul, cât și privirea și mirosul. În buchetul sau de arome se disting urme de stafide negre, prune uscate și vanilie iar textura sa devine mult mai fină si mai delicată , ceea ce-l face un companion ideal la mesele bogate în delicii culinare alături de preparatele ce combină carnea cu fructele, cum ar fi: Pieptul de rață cu sos de prune.

Concluzia: Petrece o seara romantică minunată alături de iubitul tău. Iesi din stilul clasic și surprinde-l… cu această rețetă și cu vinul recomandat, garantez succes deplin!

BRUTUS (1)

Ingrediente

  • 2 bucați piept de rață
  • 1 crenguta de cimbru
  • Anason stelat
  • Unt 25g

Pentru sos de prune

  • 1 ceapă eșalot, tocată mărunt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 250g prune de culoare roșu închis, tăiate în felii mici
  • 50g de zahăr brun
  • Vin rosu 50ml
  • Supa de carne de vită 300ml

Garnituri:

  • Spanac 250g
  • 50g unt
  • 500g cartofi dulci
  • 50g unt
  • 50 ml lapte
  • 50 ml smântâna

Mod de preparare:

Pentru sos, se prăjește ceapa în ulei timp de 5 minute sau până se moaie dar nu se colorează. Adăugați prunele și zahărul, agitați între timp câteva minute zahărul până când s-a dizolvat. Se adaugă vinul roșu și supa de vită, apoi se fierbe timp de aproximativ 15 minute, amestecând din când în când, până devine fin și ușor îngroșat. Se păstrează la cald sau se lasă la temperatura camerei timp de o zi, înainte de reîncălzire pentru a-l servi.

Între timp, încălziți cuptorul la 180 ° C / 160 ° C pe ventilator. Se crestează pielea pieptului de rață cu un cuțit ascuțit și se condimentează bine cu sare și piper. Se încălzește o tigaie non-aderentă și se pune pieptul de rață pe piele mai întâi. Pajiți pentru 6-7 minute, apoi se adaugă cimbru, anason stelat și untul. Lăsați untul să se topească, ungând rața cu sucurile din tigaie. Mai apoi, transferă totul într-o mica tăviță și pune-l în cuptor timp de 5-6 minute pentru a obține un piept de rață roz sau 10-12 minute pentru unul bine făcut.

Când rața este gata, îmbăiați-o din nou cu sucuri, apoi lăsați-o să se odihnească timp de 5 minute în timp în care puteți finaliza orice altceva.

Pentru a servi, taie în felii subțiri fiecare piept de rață pe un tocător. Aranjați pe fiecare farfurie. Se poate servi împreună cu o garnitură de piure de cartofi dulci și o parte din sos de prune sau spanac cu unt.

piept de rata1Spanac cu unt

Spălați frunzele de spanac într-o strecurătoare. Le aruncați într-o tigaie mare, cu un o bucată de unt și condimente, apoi le lăsați să se înăbușească timp de 1 minut, amestecand.

piept de rataPiure din cartofi dulci

Se curăță și se taie cubulețe cele 500g de cartofi dulci si se fierb în apă cu sare timp de 20-25 de minute. Se scurg bine ți se zdrobesc, adăugând treptat unt 50g, 50 ml smântână și lapte 50ml. Asezonați după gust.

Poftă bună și o seară plină de senzații delicioase!

Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page