Mâncare şi Băutură — martie 8, 2014 at 12:17

Piept de pui învelit în bacon cu sos de mere

by

Noaptea trecută, că tot nu aveam somn şi toată ziua mi-o petrecusem gândindu-mă la ce aş putea mânca ca să îmi placă… ştiţi senzaţia aia: aş mânca ceva, dar nu ştiu ce!…  mi-am dorit să fac o reţetă mai specială pentru ziua de azi… şi care, totodată să nu mă facă să pierd prea mult timp în bucătărie. Când am dat peste această reteta am știut că va lozul câştigător…  este o combinaţie minunată dintre pui, bacon şi mere și foarte simplă de făcut!… este uimitor cât de fraged rămâne pieptul de pui, care dealtfel pentru mulţi este puţin cam insipid, fad… cu ajutorul savorii bacon-ului şi a merelor ne care ajută în a da un gust perfect  preparatului…

piept de pui cu bacon si mere

Ingrediente:

  • 4 piept de pui dezosat fără piele
  • 1 ceaşca sos dulce acrişor
  • 1/4 cană de zahăr brun
  • 1/8 cana de suc ​​de lamaie proaspat sau de la o sticla
  • 5 mici mere decojite și tocate cuburi
  • 8 felii de bacon
  • unt

Ingrediente pentru sosul dulce acrişor:

  • 1 cană de oțet de mere
  • 1/2 lingură de sos de ardei iute
  • 1/2 ceasca sos de roşii
  • 2 linguri de miere
  • 4 linguri de gem de prune
  • 1 lingură unt
  • sare

Mod de preparare:

Se prepară sosul mai întâi… Se amestecă toate ingredientele împreună într-o tigaie sos şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute. Surplusul de sos îl poţi conserva la fridgider, cu siguranţă îţi va folosi şi cu altă ocazie… îl poţi folosi chiar şi pentru pui la grătar.

Într-un castron mic, combină  o ceaşcă de sos, zahărul brun, sucul de lămâie şi merele tocate.

Iei fiecare piept de pui îl rulezi şi îl înfăşori cu două felii de bacon, apoi îl pui într-o tigaie unsă cu unt, la foc lent.

Când s-au rumenit uşor rulourile, se toarnă peste ele amestecul de sos cu mere și se coace la foc mic timp de 6-8 minute sau până când puiul este gata.

Îl poţi servi alături de o salată de spanac proaspăt, pentru că tot este timpul verdeţurilor…

Succes!… şi… Poftă Bună!

L.M.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page