Dezvoltare durabilă, IMM şi Afaceri — noiembrie 1, 2013 at 10:52

Peste 200 de manageri de IMM-uri din Ialomița au urmat cursuri de „Inițiere în dezvoltarea afacerilor”

by

rdi1Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Ialomița (CCIA), împreună cu alți 7 parteneri a derulat, prin intermediul și cu ajutorul RDI (Resources, Development&Ideas) un proiect aflat acum aproape de final. Desfășurat pe parcursul a 3 ani, proiectul  „Inițiere în dezvoltarea afacerilor” face parte din POSDRU, Axa prioritară 3, Domeniul major de intervenție 3.1.

Obiectivul acestuia îl reprezintă dezvoltarea abilităților antreprenoriale pentru 1.200 de manageri de micro-întreprinderi și IMM-uri prin programe de formare și servicii inovatoare de coaching.

„Noi am lucrat foarte bine cu RDI pentru că organizarea a fost una bună, astfel încât am putut să realizăm în totalitate sarcinile care ne-au revenit prin proiect. Cursurile organizate s-au adresat managerilor de IMM-uri și au cuprins seturi de cunoștințe din diverse domenii care au avut ca principal scop punerea în temă și aplicarea unor principii noi de conducere și organizare a afacerii”, a declarat Nicolae Stanca, președintele CCIA Ialomița.

Mulțumit de modul cum s-a derulat proiectul în Ialomița a fost și reprezentantul RDI, Radu Ionescu, mai ales că programul nu a fost unul ușor. „CCIA este un partener de încredere și de care noi suntem mulțumiți fiind unul dintre cei mai buni din acest proiect. Deși în 2011, la începutul proiectului, eram ușor neliniștiți pentru că nu știam de unde vom aduna noi grupul țintă care trebuia să fie format din 1.200 de manageri de IMM-uri la nivel național, acum putem spune că am reușit să creștem numărul lor. La finalul acestui an, nu numai că am atins cifra de 1.200, dar am încheiat un act adițional cu autoritatea contractantă în care, printre altele, am mărit grupul țintă la 1.400 de manageri de IMM-uri”, a explicat Radu Ionescu, reprezentantul RDI în cadrul unei conferințe de presă.

Toate aceste realizări au fost posibile atât prin buna gestionare a banul public, a partenerilor capabili în regiunile în care s-a derulat proiectul, cât și datorită calității programelor pe care le-au oferit beneficiarilor acestui proiect. Toți indicatorii au fost depășiți ceea ce reprezintă o mare realizare, reprezentantul RDI fiind de părere că „proiectul nostru ar trebui dat exemplu de bune practici în toată activitatea de derulare a fondurilor publice întrucât am reușit mai mult decât ne-am propus la început, mai mult decât s-a așteptat de la noi, asta și din perspectiva Autorității de Management, dar și din cea a celor care au participat la programele noastre”.

Experiența acumulată îi va ajuta să deruleze și alte proiecte, nu neapărat cu rdi 2fonduri publice, dar oportunitatea acestui program de a face diverse lucruri împreună cu partenerii lor, cu siguranță că trebuie să continue și să-și arate efectele.

La Ialomița au fost pregătiți 229 de manageri de IMM-uri, din care 91 au fost bărbați și 138 femei. Cererile pentru participarea la aceste cursuri au fost mai mari decât s-au așteptat organizatorii, pentru CCIA Ialomița fiind un semn că modul de prezentare a acestora a fost accesibil tuturor. În derularea proiectului a fost necesară oferirea de informații care să-i ajute pe manageri la dezvoltarea afacerii, dar și la reorganizare în condiții de criză, mai ales că trebuie analizate noțiuni, precum riscul în afaceri.

Nivelul de receptivitate al informației de către cursanți va fi realizat la finalul proiectului, în luna decembrie, prin intermediul unor chestionare.

Conform contractului semnat cu Autoritatea de Management, valoarea proiectului este de aproximativ 19 milioane de lei, 500.000 de lei fiind partea pentru Ialomița.

RDI, împreună cu CCIA Ialomița a depus alte două proiecte scrise la care așteaptă încă răspuns. Este vorba despre un proiect care vizează recalificarea șomerilor și unul de incluziune socială a grupurilor defavorizate.

Petronela MOROIANU

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page