Dezvoltare durabilă, Dezvoltare rurală — iunie 23, 2013 at 19:33

PESCUITUL SPORTIV SI DE AGREMENT, O FORMA DE EDUCATIE SI RELAXARE

by

130622-0952(002)Sambata, 22 iunie 2013, pe o balta din apropierea localitatii Silistea, pe Valea Mostistei, la “Tata Vasilica”, s-a desfasurat un original concurs de pescuit destinat copiilor si tinerilor din comunele invecinate. Initiativa a apartinut unor generosi sponsori, care si-au  propus organizarea acestui eveniment intr-un cadru natural si salbatic, asigurat si intretinut cu multa responsabilitate si pasiune de catre administratorul acestuia. Evenimentul a oferit  in primul rand copiilor si tuturor participantilor, clipe de neuitat.

130622-0916(002)

Scopul  evenimentului a fost acela de a furniza, la inceput  teoretic si  apoi si practic, informatii despre pescuitul sportiv, regulile scrise si nescrise ale acestuia, grija pentru mediul inconjurator si tot ceea ce inseamna un comportament corespunzator si responsabil fata de  valorile si frumusetile  naturii, specifice arealului.

130622-0951(001)

Copiii care au participat fac  parte  din familii cu o situatie materiala dificila, si de aceea, cu atat mai mult, importanta acestui eveniment  este generata de posibilitatea pe care a oferit-o acestora de a participa direct la o partida de pescuit, si in acelasi timp, de a dobandi cunostintele necesare  pescuitului sportiv si de agrement.

130622-1002(001)

Sponsorii au oferit gratuit unditele, momeala, apa si racoritoarele, transportul,  si tot ceea ce inseamna procesul de pregatire la fata locului , a unui foarte atractiv meniu pescaresc destinat tuturor participantilor. Organizarea a fost impecabila, dovedind faptul ca in afara de asigurarea unor conditii optime de desfasurare a activitatii, organizatorii  au pus si mult suflet, aspect care a adaugat noi valente evenimentului .

130622-0925(001)

IBM a oferit unditele, momeala si o mare parte din logistica necesara, Tibanu a venit cu povestile sale pescaresti si cu harul de a transforma orice intamplare intr-un eveniment memorabil  pe care ulterior  o lume intreaga l-a vazut,  GAL-ul Valea Mostistei a oferit in mod complementar tot ceea ce inseamna crearea unei atmosfere potrivita cu evenimentul, si de asemenea, speranta posibilitatii de replicare a acestuia in viitor. Toti participantii au petrecut clipe frumoase, iar capturile obtinute de copii au punctat in mod fericit momente imortalizate de fotografiile care s-au facut, dar nu mai mult de atat, deoarece pestele prins a fost redat baltii, asa cum prevede o regula principal a pescuitului sportiv.

130622-1115(001)

Borsul pescaresc pregatit si servit dupa o reteta traditionala, pestele gatit in mestesugite feluri, au incheiat o zi in care organizatorii si participantii s-au bucurat impreuna, fara ca bariera de varsta sa constituie vreun obstacol.

130622-1148

Este o forma prin care atat copiii, cat si adultii, au dobandit elemente educationale nestiute, capabile  sa ofere pescuitului sportiv si de agrement, durabilitatea de care acesta are atata nevoie.

Nicolae Ghedzira
Expert dezvoltare rurala
GAL Valea Mostistei

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page