De pe la noi, Editoriale — octombrie 4, 2016 at 15:32

Pentru Vasile Iliuţă: Nu poţi să îmbunătăţeşti managementul spitalului judeţean mestecând cu polonicul în oala cu ciorbă de la cantina spitalului

by

14470440_1383238195038745_4021663409436439769_n

La Spitalul Județean Călărași bolnavilor, mâncare de 7 lei pe zi (3 mese)

motto: Nu poţi să îmbunătăţeşti managementul spitalului judeţean mestecând cu polonicul în oala cu ciorbă de la cantina spitalului în văzul lumii şi cu ziariştii călare…

Consiliul Judeţean Călăraşi a anunţat cu surle şi trâmbiţe progrese la spitalul judeţean: tichete de masă pentru medici şi asistente .

Ciudate priorităţi are Consiliul Judeţean în ceea ce priveşte politicile cu privire la spitalul judeţean, uitând că misiunea spitalului spitalului este ingrijirea bolnavilor şi alinarea suferintelor.

Mare promovare din faptul ca a dat tichete de masă la medici şi asistente în timp ce pentru un bolnav  alocaţia de hrană este de 7 lei 3 mese pe zi . Nu trebuie să fii mare manager să -ţi dai seama că  7 lei este o batjocură. Toata lumea spune că nu e mâncarea bună la spital, dar cum să faci mancare cu  7 lei ?… îţi dau eu 7 lei să te duci la piaţă să cumperi , să faci şi  să mănâci de 3 ori pe zi…

Pentru cine nu știe, alimentaţia este esențială pentru un bolnav şi până la urmă  care e rostul unui spital?  să asigure salarii medicilor şi asistentelor sau să îngrijească bolnavii.

Binenţeles ca este nevoie ca medicii şi asistenţii să fie bine plătiţi si asta va rezolva problema dificitului de medici, dar menirea fundamentală a spitalului este îngrijirea bolnavilor.

Nu poţi să îndeplineşti misiunea spitalului,rostul lui, mestecând cu polonicul în oala cu ciorbă şi fotografiat de presă…este o problemă foarte serioasă şi importantă ca să o tratăm în termeni de imagine…este gravă chiar…

Rezolvarea problemei spitalului înseamnă un management adecvat şi performant, şi asta însemnă o echipa bine construită cu oameni calificaţi . Cum se poate construi o echipă la Spitalul Județean Călăraşi când nu există un manager -responsabil pentru managementul resurselor umane şi cu politruci în consiliul de administraţie?

“Managerului general” Ghiveciu Camelia îi ia fața când doctorul Belușică,când Simona Vlădică, când președintele Consiliului Județean Vasile Iliuță.

și atunci intrebarea este : cine poartă responsabilitatea pentru bunul mers al Spitalului Judeţean de Urgenţa Călăraşi!!!??? managerul Camelia Ghiveciu, directorul medical Laurențiu Beluşica sau preşedintele Consiliului Judeţean Vasile Iliuţă!!!???

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page