Comunicate de presă, Ultimile Știri — decembrie 30, 2013 at 13:41

PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER, ACŢIUNE LA NIVEL NAŢIONAL

by

radarPentru o deplasare în siguranţă, Poliţia Română a dispus măsuri suplimentare, la acest sfârşit de săptămână. Astfel, poliţişti de la rutieră şi de la ordine publică au acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave şi fluidizarea traficului rutier. Pe parcursul celor două zile, poliţiştii au constatat peste 220 de infracţiuni şi au aplicat aproape 15.000 de sancţiuni contravenţionale. Ca măsură complementară, au fost reţinute peste 600 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

În perioada 28 – 29 decembrie a.c., echipe mixte de poliţişti de la rutieră şi poliţişti de la ordine publică, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au acţionat, la nivel naţional, pentru reducerea accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a nerespectării limitei legale de viteză şi a conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel, în cele două zile, poliţiştii au constatat 223 de infracţiuni, dintre care 168 la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 14.556 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.617.479 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 14.007 sunt prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv 7.590 pentru viteză, 168 pentru depăşire neregulamentară, 109 pentru consum de alcool şi 6.140 alte abateri.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 629 de permise de conducere, dintre care 208 pentru viteză, 133 pentru depăşire neregulamentară, 119 pentru consum de alcool şi 169 pentru alte abateri, fiind retrase şi 186 de certificate de înmatriculare.

Poliţia Română atrage atenţia asupra necesităţii respectării normelor rutiere.

MĂSURI LUATE DE POLIŢIA ROMÂNĂ PENTRU CREŞTEREA SIGURANŢEI RUTIERE ŞI FLUIDIZAREA TRAFICULUI PE DN1

Numărul accidentelor grave și al consecințelor acestora a fost redus semnificativ, ca urmare a măsurilor dispuse pe DN1 tronsonul Comarnic-Azuga-Bușteni. Nicio persoană nu și-a pierdut viața în accidente rutiere, în zonele sistematizate.

În urma implementării soluțiilor tehnice, provizorii, de la data de 1 septembrie a.c. până în prezent, a crescut siguranța rutieră, pe acest tronson al DN 1, fiind înregistrate 2 accidente de circulaţie, soldate cu 2 răniți ușor, pe fondul traversării neregulamentare, comparativ cu perioada similară a anului precedent când s-au înregistrat 5 accidente rutiere, soldate cu 2 morți, un rănit grav şi doi răniţi uşor. Un rol important l-a avut și suplimentarea numărului de polițiști care au acționat în special la sfârșit de săptămână și de sărbătorile legale.

Reamintim faptul că, pentru creșterea siguranței rutiere și fluidizarea traficului rutier pe DN1, în zona staţiunilor turistice, la data de 17 august a.c., au fost instalate patru pasarele pietonale, una în Comarnic, două în Buşteni şi una în Azuga, care au permis desfiinţarea a şapte treceri de pietoni din cele trei staţiuni, fiind montate şi separatoare de sens în centrul staţiunii Buşteni.

Pietonii care nu pot folosi pasarelele pietonale au la dispoziţie câte două treceri de pietoni funcţionale în fiecare din cele 3 localităţi, amplasate în zona centrală a Buşteniului, respectiv la intrările în localităţile Azuga şi Comarnic.

De asemenea, pentru a veni în întâmpinarea acestora, s-a luat măsura instalării unor semafoare inteligente, în staţiunea Buşteni. Astfel, în noaptea de 28 spre 29 august a.c. a devenit operaţional amplasamentul situat la intersecţia DN 1 cu strada Cuza Vodă, iar la data de 31 august a.c., a devenit funcţională semaforizarea şi celei de a doua intersecţii, DN1 cu strada Viitorului.

Coordonarea implementării soluţiilor tehnice pentru cele două amplasamente a fost realizată de către Direcţia Rutieră din cadrul I.G.P.R..

Urmare a instalării celor patru pasarele pietonale, în cele trei staţiuni turistice, precum şi a montării separatoarelor de sens în centrul staţiunii Buşteni, pe artera tranzitată nu s-au produs evenimente rutiere grave.

Fluenţa traficului rutier şi reducerea evenimentelor grave reprezintă o permanentă preocupare a autorităţilor române. Astfel, în cursul anului 2014, poliţiştii specializaţi în sistematizare rutieră, împreună cu autoritățile locale și reprezentanții C.N.A.D.N.R., vor identifica şi alte soluţii pentru creşterea siguranţei traficului rutier.

Sursa:politiaromana.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page