Politica, Politici europene — iunie 24, 2013 at 13:15

Pentru prima dată în vizită în România Prinţul Edward al Marii Britanii şi contesa de Wessex

by

principe eduard si contesa wessexPrinţul Edward, Contele de Wessex, şi Sophie, contesa de Wessex, vor efectua o vizită oficială în România, începând de luni, timp de trei zile, informează principele Radu, pe blogul său oficial.

Prinţul Edward este al treilea copil al reginei Elisabeta a II-a şi al ducelui de Edinburgh.

Principesa Moştenitoare Margareta şi principele Radu vor fi gazdele cuplului princiar britanic de câteva ori, pe parcursul primei lor vizite în România. Evenimentele publice la care vor participa alături de principele Edward şi de contesa de Wessex urmează să fie făcute publice de Familia Regală a României.

În anul 1997, în timpul sărbătoririi Nunţii de Aur a reginei Elisabeta a II-a şi a ducelui de Edinburgh, Principesa Moştenitoare Margareta şi principele Radu au fost musafirii reginei Elisabeta a II-a, pe iahtul regal Britannia, timp de trei zile, iar principele Edward a reprezentat-o pe Majestatea Sa, în calitate de gazdă.

Principesa Margareta şi principele Radu s-au întâlnit cu principele Edward şi cu contesa de Wessex cu ocazia mai multor ceremonii regale la Londra, Windsor, Ascot, Stockholm, Luxemburg, Madrid şi Berlin.

“Suntem bucuroşi să fim alături de Alteţele Lor Regale la Bucureşti, în prima lor călătorie pe pământ românesc. Vizita va prilejui o serie de evenimente publice legate de împlinirea a 75 de ani de la fondarea British Council şi de la crearea, în România, a programului pentru tineri «Duke of Edinburgh International Award»”, spune principele Radu.

“The International Award” a fost creat de ducele de Edinburgh în anul 1956, cu scopul de a dezvolta calităţile fizice şi psihice ale tinerilor din mediile defavorizate. Organizaţia are birouri regionale în 140 de ţări din întreaga lume, în Africa, în America de Nord şi America de Sud, în Asia, precum şi în Europa şi Orientul Mijlociu.

Principele Edward este preşedintele Consiliului Internaţional al “Duke of Edinburgh Award”, iar Principesa Moştenitoare Margareta va fi, începând de săptămâna viitoare, Patronul Regal al “Duke of Edinburgh Award Romania”.

Sursa: mediafax

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page