Fashion - Tendinţe, Lifestyle — aprilie 25, 2014 at 12:33

Pentru domni: Zece piese vestimentare care nu se demodează

by

Moda este capricioasă. Ceea ce acum doi ani sau chiar anul trecut era în tendinţe, anul ăsta i-ar putea determina pe mulţi să ridice sprânceana. Ştiţi despre ce vorbim – reacţiile de genul: “Vai, tenişii ăia sunt soooo 2010!”.

costumTotuşi, să îţi refaci complet garderoba de la an la an ar fi o adevărată pierdere de timp, bani şi, pentru cei care urăsc cabinele de probă, nervi. Ce e de făcut în acest caz? E simplu: investeşte în piese vestimentare atemporale, care au fost întotdeauna la modă şi, te asigurăm, vor fi şi pe viitor. Iată hainele care nu au nicio problemă în a ţine pasul cu moda.

1. Cămaşa albă

camasa-albaN-am vrut să te speriem, aşa că am scris la singular, dar ghici ce? Nu trebuie să te limitezi la una singură. Pe lângă cea clasică pentru smoking, o cămaşă albă se integrează în aproape orice tip de ţinută. E atât de versatilă încât o poţi purta atât la o întâlnire de afaceri, cât şi la plajă (desigur, nu pe aceeaşi).

2. Cămaşa bleu cu guler de tip button-down

camasa-bleuNu îţi recomandăm să o poţi la costum. În rest, simte-te liber să experimentezi.

3. Pantofi Oxford

oxford-shoesAtunci când e vorba de încălţăminte, nu ai nevoie de zeci de perechi ca să ţii pasul cu moda. Da, sigur, poate într-un anumit an “se poartă” un model de pantofi sport, iar în următorul e “la modă” altul, dar cu o pereche de pantofi Oxford din piele vei merge mereu la sigur.

4. Loafers

loafersDacă singurul motiv pentru care încă mai porţi adidaşi de liceean rebel este că aceştia sunt comozi, află că s-au inventat (acum mai bine de 200 de ani) pantofii tip loafer. Sunt la fel de comozi, dar aduc un plus considerabil la capitolul stil.

5. Sacoul cu doi nasturi

sacou-cu-doi-nasturi… sau, mai exact, sacoul clasic. Pentru a fi sigur că îl poţi asorta la cât mai multe combinaţii, alege unul gri sau navy.

6. Tricou alb

tricou-albSimplu, fără logo-uri de mărimi indecente şi clar fără decolteuri de prost gust.

7. Jeans

jeansNu există bărbat care să nu aibă minimum o pereche. Îţi recomandăm unii clasici, fără aspect prespălat sau rupturi. Alege-ţi pantalonii în funcţie de conformaţia ta, nu în funcţie de trend. Pantalonii din denim (sau jeanşii, spune-le cum preferi) sunt cele mai versatile elemente vestimentare. Te pot salva din orice încurcătură şi te ascultă ca să se adapteze oricărei situaţii. Asta dacă îi asculţi şi tu pe ei şi îi alegi în funcţie de conformaţia ta.

8.  Costumul

Ne-am gândit că e de la sine înţeles, dar am zis să îl trecem totuşi pe listă pentru a fi siguri. Contrar concepţiei generale, nu doar oamenii de afaceri poartă costume. E imposibil să nu ajungi să fii nevoit cândva să te îmbraci în costum, aşa că asigură-te că ai (cel puţin) unul bine croit.

2014-MenCostumul ar putea fi cea mai importantă achiziţie din viaţa unui bărbat. Pentru că îl îmbraci în câteva dintre cele mai importante moment din viaţa ta, pentru că este primul lucru pe care îl observi la cineva şi pentru că, să fim serioşi, nu îţi poţi cumpăra câte unul în fiecare zi ca să îţi permiţi să le arunci dacă nu îţi vin bine.

3Atunci când îţi alegi un costum, trebuie să ţii cont de câteva lucruri esenţiale. Nu este suficient să vezi într-o vitrină unul care crezi că ţi s-ar potrivi. Probează-l – sau şi mai bine: fă-ţi unul pe comandă – fii atent la cum îţi vine la umeri, la lungimea mânecilor, gândeşte-te ce culori ţi se potrivesc şi analizează materialul din care este făcut.

9. Cravata

cravataDacă papionul poate da greş în anumite circumstanţe, cravata e prietenul tău de încredere atunci când vrei să adaugi un plus de stil ţinutei tale. Alege modele clasice şi fereşte-te de culori ţipătoare. Şi, neapărat, învaţă să îi faci nod.

10. Ceasul

ceas (1)Oricât de mult ar progresa tehnologia, ceasul de pe ecranul telefonului nu îl va înlocui pe cel clasic. Regulile de purtare sunt cele de bun simţ: ceasul trebuie să fie adecvat ţinutei. Sub nicio formă nu purta ceas sport la o ţinută elegantă sau viceversa.

sursa: gq.ro

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page