Mâncare şi Băutură — ianuarie 19, 2017 at 13:12

Paste gratinate la cuptor

by

Astăzi vă propun o rețetă minunată, care poate face plăcere oricărui gurmand: Paste la cuptor cu ragu și sos bechamel. Este un fel principal delicios și ușor pe care îl puteți face acasă, chiar dacă aveți puțin timp sau nu aveți calități deosebite în bucătărie. Această rețetă este una clasică și simplă (fie vorba între noi, tot ce e simplu, e bun!), în care vom folosi doar ragu, adică un sos de carne și béchamel, la care se mai pot adăuga mozzarella, prosciutto, legume, etc… în funcție de gustul fiecăruia.

paste gratinateIngrediente:

  • 400 gr de paste
  • sos bolognez
  • sos Bechamel(sau smantâna pentru gătit)
  • nucșoară
  • sare, piper
  • unt
  • parmezan ras

Mod de preparare:

Se fierb pastele ”al dente” în multă apă sărată și se scurg. Pune-le într-un castron și adaugă sosul bolognez după care amesteci și asezonezi după gust. Se încălzește sosul bechamel și se agaugă la acesta un vârf de cuțit de nucșoară.

Ia un vas pentru copt și unge-l bine cu unt, după care pune un strat de paste cu ragu pe care le acoperi cu sos bechamel… pui iar un strat de paste cu ragu și iar bechamel, când ai pus toate ingredientele. Sosul bechamel trebuie să fie ultimul, să acopere.

Se rade deasupra brânza parmezan și se pun câteva vârfuri de cuțit cu unt. Se dă la cuptor și se coace  la 180°C, timp de aproximativ 25 de minute.

TIPS: Dacă doriți, puteți alterna între straturile de paste și sos bechamel și alte straturi de brânză, prosciutto sau legume.

În caz că nu aveți sos bechamel, sau nu știți să-l preparați: amestecați sosul bolognez cu smântâna pentru gătit.

Poftă Bună!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page