• 400 g de fusilli sau alt tip de paste scurte
• 2 linguri de unt nesarat
• 2 fire de praz (numai partea alba si verde deschis), taiate in jumatate apoi in cubulete
• Sare si piper negru macinat
• 450 g creveti curatati
• Coaja rasa de la 1 lamaie
• 100 g smantana
• 250 g baby spinach
Instructiuni:
1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet. Scurge-le si pune-le la loc in cratita.
2. Intre timp, incalzeste untulintr-o tigaie cu deschidere mare, la foc mediu. Adauga prazul, ½ linguri de sare si ¼ linguri de piper si amesteca ocazional, pana cand se inmoaie prazul, 3 pana la 5 minute.
3. Adauga crevetii si coaja de lamaie si gateste, scuturand frecvent tigaia, pana cand crevetii capata o culoare uniforma, 4, 5 minute.
4. Adauga smantana si ½ linguri de sare la patele din cratita si da drumul la foc mediu, amestecand, pana cand sosul capata consistenta, 1-2 minute. Adauga amestecul cu creveti si spanacul si scutura bine cratita.
Truc: Daca vrei sa ii dai retetei o aroma mai bogata, adauga o jumatate de pahar de vin alb sec dupa inmuierea prazului. Tine pe foc pana la evaporarea vinului, inainte de a adauga crevetii si coaja de lamaie.
sursa:suntfericita.manager.ro