Mâncare şi Băutură — mai 16, 2013 at 13:51

Paste carbonara cu mazăre

by

pasteEste un săţios fel de mâncare de primăvară cu legume de sezon care  aduce bucurie la masă…

Cu sosirea primăverii, putem face loc în frigiderul nostru legumelor  parfumate, care sunt ideale pentru  alimentaţia noastră deoarece sunt bogate în minerale şi vitamine, care au stat întotdeauna la baza dietei noastre. Felul de mâncare pe care vi-l propun astazi este de fapt, revitalizarea unui mare clasic, adaptat pentru primăvară şi pentru cei care sunt vegetarieni sau preferă carnea.

 

Ingrediente pentru 4 persoane:
350 g de spaghete grosier (sau alte paste)
350 g de mazăre proaspetă decojită (sau congelate)
1 ceapă
3 ouă medii
2 linguri de pecorino( branza de oaie) rasă
2 linguri de parmezan ras
2 linguri de supă de legume
cimbru proaspăt, pătrunjel proaspat
ulei măsline

Preparare
Fierbeţi mazărea pentru câteva minute în apă clocotită.

Într-o tigaie destul de mare, căliţi ceapa tocată mărunt, adaugaţi mazărea (care în prealabil a fost scursă de apă), lăsaţi să se găteasca atâta timp cât este necesar, adăugând câteva linguri de apă caldă şi supă de legume.

carbonara 1

Se amestecă apoi împreună  cu ouăle bătute uşor, cu brânzeturile, cimbrul, sare si piper.

Fierbeţi pastele în apă clocotită cu sare, al dente, scurgeţi-le de apă şi se amestecă în tigaie împreună cu mazărea şi ouăle bătute până când ajunge la consistenţa dorită. Se serveşte fierbinte cu patrunjel tocat deasupra.

carbonara 2

Poftă mare!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.