Comunicate de presă, Ultimile Știri — mai 27, 2013 at 16:18

Partidul Conservator Călăraşi omagiază drapelul naţional

by

tinerii conservatoriÎn Piața BIG – tinerii conservatori, alături de seniori, au distribuit aproape 1000 de drapele, marcând astfel împlinirea a 413 ani de la UNIREA TUTUROR ROMÂNILOR, pe care a înfăptuit-o Mihai Viteazul, simultan cu evenimentul de la Aeroportul Clinceni, unde astăzi România va intra in Cartea Recordurilor cu ocazia “arborării” CELUI MAI MARE DRAPEL DIN LUME.

Comunicat de presă
In ziua de 27 mai 2013, se implinesc 413 ani de la Prima unire politică a celor 3 principate romanesti, realizata de Mihai Viteazul in 27 mai 1600.
Cu prilejul acestei aniversari, la ora 10.00, in piata BIG din municipiul Calarasi, Partidul Conservator filiala Calarasi ofera cetatenilor steagul tricolor impreuna cu un mesaj care sa ne reaminteasca de semnificatia istorica a acestei zile si de insemnatatea ei pentru natiunea romana.
„ 27 mai 1600 – Prima unire politică a celor 3 principate romanesti realizata de Mihai Viteazul.
“De la 1600 nici un român n-a mai putut gîndi unirea fără uriaşa lui personalitate, fără paloşul sau securea lui ridicată spre cerul dreptăţii, fără chipul lui de curată si desăvîrşită poezie tragică.” (N.Iorga).
Mihai Viteazul este considerat de istoriografia românească primul unificator al poporului român şi erou naţional. “

[wzslider autoplay=”true”]
Biroul de presa al P.C.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page