Politica, Politici europene — ianuarie 19, 2017 at 18:13

Parlamentul European are un nou președinte

by

Imagini pentru Antonio Tajani

În această săptămână au avut loc alegerile pentru noua conducere a Parlamentului European – președinte, vicepreședinți și chestori – pentru următorii doi ani și jumătate din mandatul 2014-2019.

La capătul a patru tururi de scrutin, desfășurate marți, 17 ianuarie, a fost ales noul președinte în persoana italianului Antonio Tajani, candidatul grupului PPE, care l-a devansat substanțial, în ultimul tur, pe Gianni Pitella, candidatul grupului S&D.
Rebega-discurs-presedintie-PEEuroparlamentarul Laurențiu Rebega a candidat pentru această funcție din partea grupului Europa Națiunilor și Libertăților, obținând 44 de voturi din partea deputaților grupului și a altor deputați străini.

Laurențiu Rebega a declarat:

„Am candidat, în primul rând, pentru a ne face auzite opiniile și proiectele politice. Sunt foarte mulțumit că am reușit acest lucru, în pofida marginalizării grupului nostru. Pentru prima oară după mulți ani, nu au mai existat înțelegeri prealabile între marile partide și sa produs o breșă democratică în organizarea alegerilor.

Vom continua să luptăm, democratic, pentru ideile și proiectele noastre! Am ținut să participăm la toate cele trei prime tururi de scrutin ca să subliniem opoziția grupului nostru față de candidații mainstream și să arătăm că nu suntem implicați în aranjamente de culise.

Voi continua să susțin interesele României și să denunț tratamentele discriminatorii la care ar putea fi supusă – așa cum a fost până acum – țara noastră în concertul european.”

Cu acest prilej, Laurențiu Rebega a salutat alegerea unui român, Ioan Mircea Pașcu, într-o funcție de vicepreședinte al Parlamentului și i-a urat succes în promovarea intereselor țării noastre în acest for european.

Biroul de presă
Cabinet Europarlamentar Laurențiu Rebega

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page