Fashion - Tendinţe, Lifestyle — aprilie 28, 2014 at 20:46

Pantofii: Soluţii simple la probleme mari

by

Cand ii probezi in magazin, pantofii par la fel de comozi ca niste papuci de casa. Dupa o seara in oras sau cateva purtari insa situatia se schimba la 180 de grade. Si nu mai poti returna pantofii purtati. Poate fi o problema de material sau design al pantofului sau poate marimea este de vina. Chiar si in cele mai scumpe magazine nu exista pantofi care sa fie pe masura tuturor latimilor sau lungimilor de picior. In loc insa sa arunci pantofii in spatele dulapului, incearca urmatoarele metode.

pantofi

1. Pantofi prea stramti. Desi pantofii de piele se mai lasa, poti scurta procesul de adaptare cu ajutorul apei. Apa inmoaie pielea, modeland-o dupa forma piciorului tau. Inainte sa porti pantofii pentru prima data, stropeste-i cu apa si poarta-i pana se usuca.

2. Basici. Apar mai ales pe talpa piciorului din cauza frecarii de pantof si a transpiratiei. Aplica pudra de talc sau cauta in magazine niste benzi protectoare pentru zonele sensibile ale piciorului.

3. Durere a arcadei plantare. Pantofii care iti produc aceasta durere nu ofera suficient sprijin in mijlocul labei piciorului. Alege branduri cunoscute pentru aceasta calitate. Alege varianta wedges, in loc de tocuri cui, pentru a distribui uniform greutatea.

4. Bataturi. Pielea dura, moarta care se formeaza pe calcaie si pe laturile degetelor mari poate fi greu de eliminat. Preventia incepe de la achizitionarea unor pantofi pe masura ta. Nu-ti baga picioarele in pantofi prea mici sau prea ingusti. Daca ai tendinta spre a face bataturi, inmoaie-ti des picioarele si foloseste pila de picioare sau piatra ponce.

5. Piele zgariata: o singura zgarietura vizibila poate strica cu totul o pereche de pantofi noi. Nu exista niciun mod de a elimina complet riscul zgarieturilor, insa pantofii curatati si ingrijiti pot fi mai bine protejati de eventuale zgarieturi. Curata-i si aplica o crema grasa pentru a le mentine stralucirea.

6. Tocuri care se misca. Mergi linistita si simti cu tocurile se rup sau se misca bine sub calcaie. Nu toti pantofii au un ax metalic ce sa-i lege de partea de sub calcai. Inainte de a-i cumpara, mergi prin magazin. Tocurile groase sunt mai bune. Indiferent ce alegi, nu te legana in fata si in spate pe pantofi, caci le slabesti structura.

sursa:suntfericita.manager.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page