Politica, Politica naţională — aprilie 24, 2014 at 16:03

Pam-Pam! DNA intră adânc în zona Elena Udrea

by

DEOCAMDATĂ PE SURSE JUDICIARE, SE PREGĂTEȘTE ELENA UDREA…

„Gazeta Sporturilor” este un ziar de sport. Dar este mai mult de atât… De-a lungul timpului, anchetele de aici au dus fie la condamnări spectaculoase, cum ar fi cea a fostului ministru PDL al tineretului Monica Iacob Ridzi, fie la anchete răsunătoare, cum sunt cele în care sunt cercetați Marin Condescu și Mitică Dragomir. Acum, GSP se apropie de zona Elena Udrea, pe care o vânează demult prin articolele despre Gala Bute. Foarte interesant și de urmărit acest caz, deși dezvăluirile se limitează deocamdată la „surse judiciare”. Însă așa au început și altele…

elena-udreaAstăzi, „Gazeta Sporturilor” titrează pe frontispiciu: Urmează al doilea KO în Gala Bute! Sursă judiciară: “Chiar dacă ministrul Elena Udrea a semnat doar felicitările de Crăciun și de Paște, ea este unul dintre profitorii corupției din spatele galei de box!”

– „Cercetările de la DNA vizează ”infracțiunile din achizițiile publice în cazul Galei Bute” și îi încolțesc pe toți cei protejați pînă azi, în primul rînd pe fostul ministru Elena Udrea (…) Firma Termogaz Company Hațeg a familiei Gărdean, unul dintre marii sponsori ai PD-L și beneficiar al banilor oferiți de ministerul Elenei Udrea, i-a plătit 2 milioane de lei lui Rudel Obreja, exact cît mai avea nevoie ca să-și achite creditul luat de la BRD și garantat de minister pentru Gala Bute! Obreja nu infirmă, spunînd că ”nu-mi amintesc și, oricum, nu e treaba voastră!” (…) “Schema e simplă. Și e schema tuturor pușculiţelor de partid”, explică o sursă a Gazetei Sporturilor, care dezvăluie noutăţi despre felul în care s-au învîrtit banii în Gala Bute”.

A VENIT ȘI RÂNDUL CELORLALȚI BARONI: SE CERE ARESTAREA „OMULUI ELENEI UDREA”

De la „Gazeta Sporturilor” mergem la „Jurnalul Național”, căruia îi vine ca o mănușă cererea DNA de arestare a deputatului PMP (fost PDL) Florin Popescu, fost Președinte al Consiliul Județean Dâmbovița. Știrea este prezentă și în alte ziare, însă este trecută la capitolul „și altele”, numele Florin Popescu nespunându-le multora mare lucru. Însă Florin Popescu nu este fitecine, ci este, într-adevăr, așa cum titrează cu satisfacție JN, „omul Elenei Udrea”. Da, este un fidel al acesteia, poate cel mai fidel. Încă o probă că DNA intră adânc în zona Udrea…

Păi ce, credeați că numai PSD are baroni care jonglează cu banul public? Drept e că acolo-s cei mai mulți, dar iată că mai sunt și alții. Să vedem de ce este acuzat numitul Popescu Florin, de pe prima pagină a cotidianului „Jurnalul Național” de astăzi: „Un abator pentru omul lui Udrea”

– „Şeful DNA a transmis procurorului general al României cererea şi referatul întocmit pentru a solicita preşedintelui Camerei încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (…)  în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000-60.000 pui grill (60-80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012”.

BARONI AU FOST, BARONI SUNT ÎNCĂ… O ISTORIE A ȘPĂGII DE STAT ÎN ROMÂNIA

Și dacă tot am vorbit despre baroni, ei bine aflați că această specie nu este una inventată în perioada post-revoluționară. Obiceiurile rele ale politicienilor, șpaga, corupția transced timpurile, după cum aflăm dintr-un alt cotidian apărut astăzi.

Iată deci, de pe prima pagină a „României libere”, subiectul principal: „Istoria corupției la români. Ce șpăgi luau baronii locali din interbelic”….

– „Corupție ca după Revoluție pare că nu a existat niciodată în istoria României. Dar acest flagel a prins cheag puternic în epoca fanariotă, a trecut prin patul lui Cuza, al Elenei Lupescu, a ajuns în apropierea lui Carol I, a fost întreținut la foc mic de către comuniști și a cunoscut dimensiuni gigantice în timpul celor două războaie mondiale. Istoricul Dan Falcan explică într-un interviu cât de coruptă a fost România de-a lungul ultimilor patru sute de ani. Incursiunea sa este una istorică, fiecare epocă evidențiindu-se prin scandalurile ei de corupție, trafic de influență ori mită. Epoca fanariotă a fost prima care a cunoscut corupția instituționalizată. Amanta lui Cuza a păstorit-o, iar epoca lui Carol I a fost cea mai curată. Carol al II-lea a devalizat miliarde de lei, și mareșalul Antonescu a introdus austeritatea. Iar privațiunile de tot felul din comunism ne-au împins să corupem polițiști, medici, măcelari sau vânzători pentru a supraviețui”.

A FOST „FĂ” SAU A FOST „MĂ”? ACEASTA-I ÎNTREBAREA! La finalul rubricii de astăzi vă semnalez un excelent editorial al lui Liviu Avram din cotidianul „Adevărul”, intitulat „Şapte dovezi că premierul Victor Ponta nu a spus „Fă”, ci altceva”:

– „Alianţa lui Victor Ponta cu neadevărul a atins miercuri, înaintea şedinţei de Guvern, un pisc care cu greu va putea fi egalat vreodată. Premierul a negat ferm că i-ar fi adresat colegei sale de Cabinet, Doina Pană, apelativul „Fă”, deşi înregistrările audio-video mărturisesc altceva. Dar cum înregistrările audio-video au devenit în ultima vreme parte a propagandei băsiste, care a infectat aproape toată presa română, e cazul să oferim o mână de ajutor acelor puţine oaze de jurnalism veritabil, independent, neobedient, vertical şi profesionist care au mai rămas în ţara noastră, în efortul lor de a proteja imaginea premierului de tot felul de infamii. Astfel, am identificat câteva dovezi solide că premierul Ponta nu a spus ceea ce pe nedrept i se atribuie că a spus, iar dacă a spus ceva, atunci precis a spus altceva”.

 Dacă nu citești ziarele, ești neinformat. Dacă le citești, ești dezinformat!” (Mark Twain)

AdrianHalpert.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page