Mâncare şi Băutură — octombrie 16, 2016 at 21:53

Pâine rapidă cu iaurt și smantână

by

Pentru că ploua și pentru că mi-era dor de mirosul de pâine caldă, am scos repede din dulapuri câteva ingrediente simple și am pus de-o pâinică aromată, pufoasă și cu coaja aia crocantă numai bună să o mănânci și goală… Pâinica a fost gata în 40 de minute. Iată rețeta pe care v-o recomand cu mare căldură chiar și celor care nu aveți veleități extraordinare de bucătar.

paine-iaurt-si-smantanaIngrediente

  • 500g făină albă
  • o lingurita sare
  • o linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
  • 200g iaurt
  • 200g smântâna grasă

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Într-un castron, se amestecă făina cu sarea si bicarbonatul, apoi se adaugă iaurtul și smântâna. Se amesteca lejer cu mâna, până când aluatul devine omogen și legat. Aluatul poate fi destul de sfărâmicios, însă  ideea este aceea de a aduce toate ingredientele împreună, fără a frământa foarte mult aluatul.

I se dă o formă rotundă și se crestează în formă de cruce cu un cuțit bine ascuțit.Se așează aluatul pe o tavă protejată cu hârtie de copt și se dă la cuptor timp de 30 minute la 200 grade Celsius.

Când pâinea este coaptă, se scoate din cuptor, se rupe în 4 și se lasa la răcit timp de 15 minute.

paine-iaurt-si-smantana1Poftă bună!

L.M.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.