Lifestyle, Plăcerile vieţii — august 5, 2016 at 19:32

Pâine la Ţest şi vinete sălbatice cu ardei copţi servite pe frunză de viţa de vie virgină – Resort Curtea Dintre Vii

by
IMG_0912O petrecere la Curtea dintre Vii cu nemijlocita participare şi atentă procupare a Oanei Belu la pensiunea Curtea dintre Vii.
Azi am fost devreme la pensiunea Curtea dintre Vii şi am ajutat-o pe Oana Belu să pregătească o nouă zi de încântare pentru oaspeţii meleagurilor dobrogene, am redescoperit frumuseţea peisajelor dobrogene din zona Ostrov şi ospitalitatea oamenilor locului.
Am aprins focurile la Ţest pentru o paine autentica, un ceaun încăpător şi plin cu carne pentru tochitura originală alături de grătare pline cu peste, muzică populară autentica şi bineînţeles vinul Domeniilor Ostrov!
O atmosfera cosmoplită cu români şi oaspeţi din strainatate au intreţinut starea de bine şi de relaxare. IMG_1038Vintele sălbatice cu ardei copţi pe pat de viţă de vie virgină a fost vedeta petrecerii până la ora 16.00 când s-a dat dezlegare la peste!
O locaţie turistică dar un loc familial unde găseşti mânacare şi băutură naturală,  facilităţii de petrece a timpului liber deosebite.
IMG_0894Oana Belu :

Vrem ca Domeniile Ostrov sa devina o optiune atat pentru romani cat si pentru strainii care vor sa isi petreaca vacanta in mijlocul naturii. Oamenii care pasesc pe meleagurile de la Ostrov gasesc un amestec intre istorie, cultura, traditie si vin. Pentru ca o calatorie la Domeniile Ostrov inseamna in primul rand o plimbare cu bacul pe Dunare, timp in care se intind in fata ochilor numai peisaje mirifice cu podgorii si livezi, nu poti sa cuprinzi totul cu ochii.

IMG_0964Dupa care incepe calatoria in timp, in Muzeul vinului unde se gasesc obiecte vechi care ascund povesti de necrezut si mai avem si un centru de arta cu o colectie de picturi, sculpturi si ceramica, lucrari ramase din taberele de creatie pe care le-am organizat in fiecare an.

Cramele si locul unde se proceseaza vinul sunt principalele atractii si asta probabil pentru ca orice om bea vin, dar putini sunt cei care stiu cum se face acest vin sau cum arata locul in care strugurii se transforma in vin. Dezvaluirea secretului obtinerii aromelor si gustului vinului pe care il producem la Domeniile Ostrov ii incanta pe toti oaspetii nostri.

Si oenologul nostru ii invata pe toti vizitatorii nostri arta degustarii vinului pe care foarte putini oameni o cunosc. De asemenea monumentele istorice Manastirea Dervent, insula Pacuiul lui Soare unde inca se mai vad zidurile fortaretei Imperiului Bizantin sunt locuri pe care le recomandam tuturor sa le viziteze.

IMG_1027
Cel mai nou concept – Turism Viniviticol resortul Curtea dintre Vii, pensiunea Heron, Pensiunea Dionis, Pensiunea Naiada, Penisiunea Egreta
3 restaurante, crama, cafenea, terase, piscina, plaja, loc de joaca pentru copii, sali de conferinte, activitaţi şi spectacole.
Activităţi vini-viticole, plimbări pe Dunăre, activităţi ecvestre, team building, vanatoare, pescuit un resort ideal pentru familii şi companii.
www.domeniileostrov.ro, turism@domeniileostrov.ro, contac > 0040728112400
Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page