De prin lume adunate — noiembrie 13, 2015 at 19:52

Pachira, copacul cu bani

by

Unul dintre cei mai frumoși copăcei potriviți pentru apartamente sau birouri este pachira, supranumit copacul norocos sau copacul care aduce bani. Tulpina lui împletită și frunzele de un verde strălucitor atrag imediat privirile admirative ale musafirilor.

pachira-la-ghiveci

Decorează-ți camera de zi cu o plantă deosebită și ușor de îngrijit, care mai are și reputația să aducă norocul în viața ta.

Legenda spune că cine are o pachira în curte sau în casă, va fi norocos și va câștiga foarte bine toată viața.

Pachira sau copacul cu bani, cum a fost supranumit în America centrală, este puțin pretențios și se adaptează destul de ușor la traiul în ghiveci. Îi trebuie însă căldură, soare mult și apă aproape zilnic, pentru a stimula dezvoltarea frunzelor.

În mediul natural, acest copac poate ajunge la 20 de metri înălțime, dar crescut în ghivece nu depășește 1,5 sau 2 metri, în funcție de condițiile care i se oferă.

Pe timpul iernii, trebuie ferit de frig, pentru că nu suportă temperaturile joase sau vântul rece. Este indicat să fie adăpostit într-o cameră călduroasă, aproape de o fereastră bine luminată.

Florile de pachira sunt spectaculoase!

floare-de-pachira

Pachira înflorește în lunile calde ale anului, deși speciile constrânse să trăiască la ghiveci fac mai rar flori. Inflorescența iese în evidență prin staminele lungi și colorate în roșu, distribuite ca un eventai delicat în mijlocul petalelor răsucite de culoare crem.

În unele țări asiatice, florile lui sunt considerate legume și sunt consumate înainte de a se deschide. Fructele lui, care au gustul apropiat de al castanelor comestibile, se consumă prăjite sau coapte.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page