Evenimente — mai 10, 2017 at 22:20

Organizația profesională Euro-Toques România organizează și vă invită să participați la evenimentul culinar  „Festivalul Durabil al Peștelui Românesc”.

by

18010338_1816691978657914_875696635626206406_n

Trofeul Peștelui Durabil 2017! În acest weekend Hotelul Victoria va găzdui ediția III a Competiției Culinare Profesionale cu tematica Peștele din Marea Neagră și Dunăre! Cel mai important eveniment culinar care promovează și pune în valoare peștele din apele României!

Cele mai bune rețete pe bază de pește și fructe de mare vor fi preparate de chefi cu experiență internațională, dar și de pescarii care vor să-și depășească statutul.

Evenimentul va fi organizat în perioada 12-14 mai 2017 de către Euro-Toques România, la Hotelul Victoria din Stațiunea Mamaia, Constanța.

Vineri 12 mai la orele 19.00 va fi ceremonia de deschidere a evenimentului în care se vor prezenta : componența internațională a juriului, regulamentul concursului și echipele de concurenți.

Sâmbătă,de 13 mai, programul cuprinde un semniar cu tematica: Codul de onoare al Bucătarului lansat de către Paul Bocuse în anul 1986, acțiune la care sunt invitați să participe toți cei interesanți de gastronomie și industria alimentară.

În continuare programul va cuprinde:

* competiția de artă culinară la rece,

*concursul de Live Cooking Show

*diverse prezentări cu tematic Peștele din Marea Neagră și Delta Dunării.

La eveniment participă și invitați din străinătate.

Juriul va fi compus din Maeștiri Internaționali.18342213_449671172043650_2401107021942741102_n

Categoriile de concurs.

A.Platou festiv pentru 8 persoane . Platoul festiv este compus din trei (3) feluri principale. La fiecare se prezintă câte 1 garnitură. La platou se atașează 2 salate pentru toate felurile și 2 sosuri reci. Piesele finisate vor fi poziționate pe un platou festiv . – 1 porție prezentată individual pentru juriu. ( Categorie Profesională)

  1. Finger Food.   Se pregătes 4 feluri de preparate entree pentru 6 persoane. Expunerea lor este pe un singur platou festiv sau prezentate individual pe 6 platouri ( farfurii) + 1 porție prezentată individual pentru juriu. (Categorie profesioniști) 
  2. Meniul Tradițional local, regional sau național cu tematica : Meniu Pescăresc. Prezentare de platou rece meniu complet : antreu, fel de bază și desert pentru 10 persoane + 1 porție separat. (Categorie Profesioniști și Amatori).
  3. Meniu Alternativ din Pește. Se pregătesc 3 feluri pentru 2 persoane ( starter rece, starter cald sau supă și fel principal) gătite la cald și prezentate la rece. Se expun individual pe câte 1 platou sau farfurie ( 2 platouri pentru starter, 2 platorui pentru supă sau starter cald și 2 platouri pentru felul principal). (Categorie Profesioniști și Amatori). 
  4. Live Cooking Show. Se pregătește 1 fel de bază/ 2 porții gătite la cald. Se expune individual pe câte un platou sau farfurie ( 2 platouri pentru feleul de bază). Timp de execușie 45 de minune la fața locului. (Categorie Profesioniști).

Dumincă, 14 mai va avea loc Show-ul Culinar Cherhanaua Tradițională !

Programul și sesiunile de degustări pentru public vor fi asigurate de către Divizia Culinar Masters of Flames.

Evenimentul este organizat de către Euro-Toques România în parteneriat cu Hotel Victoria din Mamaia

Nelu BălașaHotel Victoria

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page