Ingrediente:
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 linguriță semințe de chimen
- foaie de dafin
- turmeric
- 2 semințe de cardamom
- 200 g ciuperci, tăiate
- 300 g orez basmati, clătit cu apă rece
- spanac
- fulgi de migdale rumenite
Într-un vas larg încinge uleiul și rumenește chimenul 1 minut. Adaugă foaia de dafin, turmeric, cardamom și ciupercile și prăjește câteva minute, până când aromele încep să se simtă.
Adaugă orezul și un praf generos de sare și amestecă. Adaugă 600 ml apa clocotindă, adu la punctul de fierbere, apoi micșorează flacăra, acoperă parțial vasul cu capac și lasă să fiarbă circa 15 minute, pâna când orezul se pătrunde.
În ultimele 5 minute adaugă spanacul. Afânează cu furculița și servește presărat cu fulgii de migdale.
Poftă Bună!