Comunicate de presă, Ultimile Știri — iunie 2, 2016 at 14:05

Ordonanța de urgență privind salarizarea angajaților din sistemul public, subiectul conferinței de presă susținute, de ministrul Dragoș Pîslaru

by

În data de 31 mai 2016, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru, a susținut, la sediul MMFPSPV, o conferință de presă în care s-a discutat despre ordonanța de urgență care modifică şi completează O.U.G. nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

dragos pîslaru“La nivelul guvernului, această reformă este cuplată cu un pachet de măsuri menit să redea încrederea în sistemul de sănătate”, a afirmat ministrul Pîslaru.

Mai mult, ministrul Muncii a subliniat că actul normativ nu urmărește creșteri salariale, dar, prin implementarea lui și, implicit, prin eliminarea disfuncționalităților, ar putea apărea astfel de creșteri în sistemul de salarizare al bugetarilor.

“Această ordonanţă nu este despre creşteri de 5%, 10% sau 20%. Pentru că acordarea unor creşteri procentuale unui sistem care are deja disfuncţionalităţi nu ar face altceva decât să aprofundeze disfuncţionalităţile. Corectarea inechităților nu este numai morală, ci chiar un lucru înţelept, din perspectiva gestiunii resurselor, pentru că putem evita astfel să plătim de trei ori mai mult în instanţă. Mai exact, evităm plata a peste 3,5 miliarde lei, care ar putea fi, în perioada următoare, cu titlu executoriu”a susținut domnia sa.

Referitor la discuțiile avute cu liderii sindicatelor din Educație, ministrul Muncii a precizat că așteaptă ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, aceștia să exprime o poziție față de propunerea Executivului.

Download (PDF, 665KB)

Mai mult, Dragoș Pîslaru a anunțat că miercuri, 1 iunie, vor fi lansate și invitaţiile pentru Consiliul Naţional Tripartit. “Sperăm ca marţi să avem participarea partenerilor sociali la şedinţa Consiliului Naţional Tripartit, iar miercuri, adică în şedinţa de Guvern din data de 8 iunie, să putem aproba ordonanţa de urgenţă”a subliniat ministrul Muncii.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page