People-Passion-Performance — octombrie 1, 2017 at 18:12

Ordo Equestris Vini Europae-Legatul București- Ceremonie de acreditare și avansare, București, 30 septembrie 2017- locanta Jariștea

by

IMG_4110Sâmbătă 30.09.2017 a avut loc la locanta Jariștea,Ceremonia de acreditare și avansare, București, 30 septembrie 2017,a Ordo Equestris Vini Europae-Legatul București
Sâmbătă 30.09.2017 a avut loc în locanta Jariștea evenimentul anual al Legatului București al OEVE (ceremonie de acreditare și avansare, urmată de masă festivă și spectacol artistic live).

Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă 30.09.2017, începând cu ora 18.00, după următorul program:
Ora 18.00-18.15. Formarea coloanei festive pe pasajul pietonal al Bulevardului Unirii din București, la nr. 20, bl.5C, în zona Vinexpert Wine Club & Bistro.
Ora 18.15-18.30. Defilare ceremonială cu acompaniament de fanfară pe traseul Bd.Unirii (zona pietonală) – Pasajul Antim – Mânăstirea Antim – Str. Justiției – Str. George Georgescu.
Ora 18.30. Sosirea coloanei în fața Locantei Jariștea, locul de desfășurare al manifestărilor.
Ora 18.30-18.45. Pregătirea participanților pentru ceremonial.
Ora 18.45-19.30. Ceremonia de acreditare de noi membri și avansare la gradul Consiliarius de Vino.
Ora 19.30-19.45. Fotografii de grup în fața locației.
Ora 19.45. Începutul mesei festive și al programului artistic nonstop live – „Întoarcere în Bucureștiul de altădată”.

?

Programul artistic s-a desfășurat până târziu în  noapte, a fost prezentat de Kera Calița (care a acordat și autografe pe volumul „Bucătăria Balkaniei”) a fost  susținut exclusiv live de un număr de 10 artiști români și străini, între care pianista și interpreta de romanțe rusești Natalia Usenko (de la Sankt Petersburg), trubadurul Alfredo Camacho (Mexic) – însoțit de Ana-Maria Petre, taraful „Craii de Curtea Veche” (solist – clarinetistul și saxofonistul Chiriac Haralamb), țambalagiul Bob Lambru (nepotul lui Fărămiță Lambru), acordeonistul Rudolf Valentino, contrabasistul Robertino Buică, interpreta de cântece interbelice Panseluța Feraru (repertoriu alcătuit din melodii făcute celebre de Maria Tănase, Ioana Radu, Mia Braia, Cristian Vasile și Jean Moscopol), cantautorul Doru Tufiș și interpreta de muzică lăutărească tradițională Gabrielle Haraza. Programul va conține, pe lângă recitalurile tematice, și muzică de dans.

IMG_4078

MENIUL CAVALERILOR VINULUI cu tema „Omagiu lui Constantin Bacalbașa,ctitorul gastronomiei românești moderne”. Cu cele două ediții – din 1934 și 1935 – ale monumentalei sale opere „Dictatura Gastronomică”, C. Bacalbașa a alcătuit panorama bucătăriei românești tradiționale (1.501 rețete) recitită în cheie modernă, influențată de arta culinară franțuzească și cu accente savuroase din tezaurul „Bucătăriei Balkaniei” (tema faimosului volum de Aurora Nicolau, gazda noastră, cunoscută și drept „Kera Calița”, care, începând cu 30.09.2017, devine și membră OEVE).

 1. ÎNTÂMPINARE CU SPUMANT CASA PANCIU
  și bușeuri cu creme de păstrăv afumat din gama VALEPUTNA
 2. HORS D*OEUVRES DE DEMULT stropite cu VINURI ALBE de la CASA GÎRBOIU
  – Balotină de fazan
  – Ruladă Schweitzer cu struguri
  – Învârtitură de cocoș cu busuioc
  – Sul de brânză de burduf cu chimion
  – Ruladă de ciuperci de pădure
  – Icrișoare moi ca la „Dragomir Niculescu”
  – Zacuscă nebunatică, așa cum îi plăcea lui Odobescu
  – Fasole bătută cu boia dulce
  – Salată de vinete de toamnă
  – Măsline grecești de Volos
  – Roșioare, castraveciori și ardei gras de Coșereni și Movilița
 3. REȚETĂ VECHE DE PEȘTE îmbălsămată cu ROSE DE OSTROV
  Jumări de pește (crap și somn) de Jurilovca, servite cu mămăliguță dodoloață „Ion Roată”, verdețuri drese cu smântână și salata de lăptuci (salată verde Eisberg)
 4. PLATOU ROMÂNESC TRADIȚIONAL aghesmuit cu VIN ROȘU de VRANCEA
  – Ficăței de curcan fripți în unt clarifiat
  – Sărmăluțe în foi de varză (amestec potrivit de vită cu porc)
  – Păstrămioară de oaie la grătar de mangal
  – Ceafă de purcel la tigaie de fontă
  – Mititei „Nichipercea”
  – Trio de garnituri ușoare: orez „Albă ca Zăpada”, salată de varză albă cu mărar, salată de varză roșie cu miere de salcâm
  5. TORTUL CAVALERILOR VINULUI cu tema „Strugurii din Curtea Mitropoliei” oferit de Cofetăria MonaLisa însoțit de digestivul strămoșesc – țuiculiță de prune învechită 10 ani în butoiaș de dud
  Meniul va fi însoțit de „Aura” (apă plată și minerală cu suspensie de aur), cafele de origine și pâineturi cu maia – oferite de prietenii și membrii OEVE.

A consemnat

Nelu Bălașa

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page