De pe la noi, Editoriale — martie 30, 2014 at 22:33

Ora Pământului, sâmbătă, 29 martie, la Călăraşi s-au stins luminile în tot oraşul timp de o oră

by

IMG_7138 29 martie,la Călăraşi  s-au  stins luminile în tot oraşul timp de o oră. Ora pământului, “Earth Hour” este o campanie mondială, unică în istorie, de conștientizare a problemelor mediului înconjurător generate de activitatea umană şi a reușeşte  să implice,  anual peste  un milliard de pământeni.

Primăria Municipiului Călărași a  propus cetăţenilor promovarea mesajului “Earth Hour 2014″printr-un mix publicitar : afișe, fly-ere, stingerea iluminatului arhitectural la diverse obiective din oraș, expoziție a desenelor tematice, program cultural-artistic, dezbateri pe tema acestui eveniment.IMG_7160Primăria Călăraşi în parteneriat cu  Inspectoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic din Călărași, Consiliul Județean și Centrul Cultural Județean, a organizat  în ultima sâmbătă din această lună, pe platoul din fața Consiliului Judeţean, în intervalul orar 20:00 – 21:30, să ia parte la un spectacol cultural-artistic realizat cu sprijinul elevilor din unitățile școlare călărășene lansarea de lampioane.

Daniel Drăgulin,primarul municipiului,singurul politician participant la eveniment, a declarat pentru Argument:

În acest an, în acelaşi timp cu stingerea pentru o oră a luminilor alimentate electric şi deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, este momentul să trecem la o schimbare pozitivă şi profundă a modului nostru de a relaţiona cu mediul”, a declarat  Primarul Daniel Drăgulin.

 Mesajele noastre vizează  o schimbare  profundă  de raportare la mediu a oamenilor.  Este momentul înțelegerii că schimbarea reală stă în puterea fiecăruia mai mult decât a trage un semnal de alarmă. O schimbare durabilă va putea să apărea în lume atunci când oamenii vor adopta modele de gândire și de comportament prietenoase cu mediul.

 Nelu Bălaşa

[wzslider autoplay=”true”]

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page