Ani de liceu, Cultură şi Educaţie — ianuarie 16, 2014 at 04:19

Omagiu lui Eminescu – 15 ianuarie 2014 (Ziua Culturii Naționale)

by

lme  eminescuLiceul Teoretic Mihai Eminescu a sărbătorit 164 de ani de la nașterea marelui poet român Mihai Eminescu, dar și Ziua Culturii Naționale. Ca în fiecare an,  elevii și profesorii au oferit momente inedite  care au fost menite sa omagieze cea mai importantă voce poetică din literatura română.

Elevii și profesori au fost onorați ca în această zi importantă pentru liceul nostru, să îi aibe alături pe  domnul prefect George Iacob,pe domnul viceprimar Virgil Dumbravă și pe domnul inspector școlar general adjunct Constantin Tudor, care ne-au bucurat cu vorbele lor frumoase la adresa marelui poet român.

Acțiunea a început cu discursul domnului director  Gh. Stoian ,urmat de domul prefect George Iacob care îi îndeamnă pe elevi să studieze operele lui Eminescu pentru a se îmbogăți din punct de vedere cultural ,,Dacă nu ar fi fost Eminescu , am fi fost mai săraci” .

director

,, Eminescu reprezintă România tăinuită într-un singur cuvânt. Suntem recunoscători cerului pentru că Dumnezeu ni l-a dăruit nouă, românilor, pe Eminescu” – domnul viceprimar Virgil Dumbravă dumbrava

Doamna profesoara Deculescu Maria, coordonator al acestei minunate activități, i-a sfătuit pe toti cei prezenți ca în această zi simbolică pentru cultura poporului nostru ,,să rostească măcar un vers din creațiile eminesciene”.

deculesxccu

În a II-a parte a festivității, elevii și profesorii l-au readus la viață pe Mihai Eminescu prin poezii și cântece, demonstrând că geniul poeziei românești este nemuritor în sufletele noastre.

–          ,,Poveste … despre Eminescu” – Cătălina Creangă (clasa a XI-aA)
–          Recitare – ,,Fiind băiet …păduri cutreieram ”  – Florentina Bașa  (clasa aVI-aA)
–          ,,Cunună de nu-mă-uita” – prof. Ene Mirela
–          Recitări : – Neacșu Ilinca și Popa Cristian – clasa  aX-a E ; Niculescu Ioana – clasa aX-aE
–          Moment muzical : Curteanu Silvana – XI A ,  Vlăsceanu Mihai XIIA .
–          ,,Eminescu Decadent?” – Mihai Florentina XII E
–          În umbra lui Eminescu – recitări – Iordache Anda IX F
–          Recitare – ,,Odă  (în metru antic)” – Lazăr Celestin XIIA
–          Impresii de călătorie – Mihălteanu Oana – IXA
–          Omagiu lui Eminescu – Mihaela Mihăilescu – XIIA .

1111

222222223333

Coordonatori :
-Prof. Deculescu Maria
– Prof . Ștefan Magda
– Prof . Mincu Daniela
– Prof . Ene Mirela

Interviu

Ce reprezinta pentru voi Mihai Eminescu?

Un părinte spiritual al liceului nostru! Constantin Noica a spus: “Dintre toate fenomenele noastre,Eminescu este un fenomen originar.” (Andreea Radu,XII F)

,,Reprezintă definirea și consolidarea literaturii române așa cum spunea George Călinescu:Pământul românesc n-a putut ivi și nu va putea ivi vreodată un poet mai mare.” (Iancu Diana,XII F)

,,O figură emblematică pentru literatura română.”  – ( Crăciun Anca,XII F)

“Consider că este un poet geniu al României alături de Adrian Păunescu. Din păcate programa școlară nu insistă în privința studierii lor, însă după cum vedeți o zi ca aceasta nu poate trece neobservată. În fiecare an am participat la această activitate iar acum este ultima oară în calitate de elev. Sunt mândru că am să absolv cei 4 ani, aici, în Liceul Teoretic Mihai Eminescu.” ( Vlasceanu Mihai, XII A )

Tinca Daniela
Ivan Florentina
Visalon Georgiana
Ceausescu Ramona

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page