Clubul de Excelenţă — aprilie 30, 2018 at 15:28

Olimpica națională de 10 – Stancu Maria: Am fost inspirata de sus, mă simt binecuvântată, efectiv condeiul meu avea aripi!

by

Olimpiada națională de religie le oferă elevilor şi profesorilor din toate județele țării, an de an, prilejul de a dovedi aprecierea şi interesul elevilor pentru ora de religie, precum şi dorinţa lor de a-şi demonstra cunoştinţele însuşite. A însemnat o pregătire spirituală complexă, finalizată cu bucuria festivității de premiere a participanţilor la cea de-a X-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Religie – cultul ortodox, ce s-a desfășurat ăn sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi a avut loc în data de 14 aprilie 2018.

Anul acesta, la clasa a IX-a, Locul I cu nota 10 a fost obținut de Stancu Maria, de la Colegiul Național „Barbu-Știrbei” din Călărași, elevă în clasa a IX- a G, filologie-bilingv, pregătită de prof. Valentina Duță.

”Nu am putea vorbi despre rezultate cu care să ne mândrim, dacă excelența în educatie nu ar fi atât de frumos promovată în Colegiul Național Barbu Știrbei Călărași.

În județul Călărași și în colegiul nostru chiar exisă un mediu prielnic excelenței. Acestea sunt primele ganduri pe care le pot avea, în legatură cu rezultatele elevei mele. Începând de la Preasfințitul Părinte Vincențiu, apoi dl primar Drăgulin și Consiliul Județean, care mereu au salutat și motivat învingătorii în competițiile școlare, până la ISJ Călărași și doamna director a CNBS, absolut toți s-au implicat într-o manieră a cărei rezultate le avem.

Mulțumesc îndeosebi colegilor care ne-au susținut extrem de cald și inclusiv cu materiale de specialitate. Pot să o citez pe Maria care a spus: “Doamna profesor, clasa mea a devenit mai unită, după acest rezultat!”.  

Acest lucru se datorează perspectivei pe care a doamna diriginte a propus-o clasei, în legatură cu eforturile și succesul Mariei. De asemenea, există si o altă coordonată fundamentală și anume, Relația Biserică – Școală – Familie.

Stancu Maria este un copil deosebit, deoarece dragostea de studiu și valorile creștine i-au fost sădite în suflet de bunica sa. Acest om puternic și simplu, care îi ține loc de mamă, a știut să transmită adolescentei, adevăratele valori și coordonate. Legatura vie între Școală și Biserică, au rodit în această familie. 

De aceea, meritul meu este de fapt privilegiul, că sunt între astfel de oameni pe care îi pretuiesc și cărora le mulțumesc.” – Prof. Duță Valentina

Din punctul meu de vedere, Olimpiada de Religie Ortodoxă este o rugăciune, închinată lui Dumnezeu.

Cel mai mult mă bucură faptul că am fost foarte mulți participanți, aproximativ 260, și că noi toți ne-am închinat gândurile, emoțiile și clipele, divinității. Este minunat să descoper că există atât de mulți tineri din întrega țară, care sunt în același asentiment cu mine.

M-a minunat frumusețea orașului Iași, care ne-a fost gazdă. Ritmul alert, oboseala, emoțiile au încercat să ne ispitească în această călătorie întru spiritualitate, dar nu ne-am lăsat doborîți. Oamenii calzi și frumoși, cărora le mulțumesc, simt că au fost părtași la miracolul care mi s-a întâmplat. 

În ceea ce privește probele, vă mărturisesc că am simțit și am trăit fiecare cuvânt. Părea că Cineva îmi dictează fiecare silabă. Cu adevărat am fost inspirată de sus, mă simt binecuvântată, efectiv condeiul meu avea aripi!

Este e mare onoare pentru mine că am reprezentat cu cinste județul Călărași și sunt bucuroasă că am adus un 10. 

Mulțumesc d-nei profesor, Duță Valentina, pentru tot sprijinul acordat. – Stancu Maria, Clasa a lX-a G – Colegiul Național “Barbu-Știrbei” Călărași.

”Rezultatul de excepție al Mariei, premiul I cu nota 10 la Olimpiada Națională de Religie, este un semn ca liceul nostru este binecuvântat, că a venit momentul să deschidem noi căi, prin cunoașterea profundă, să căutăm dincolo de aparențele mecaniciste ale științei, urma aproape metafizică a ”altceva”, puternic și misterios, științific și inexplicabil. Să explicăm miracolele lumii prin știință într-o școală SMART.” – Prof. Eufrosina Amza, Director, Colegiul Național “Barbu-Știrbei” Călărași.

Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page