De pe la noi, Editoriale — februarie 12, 2014 at 21:27

Olimpiada râsului

by

Zău că suntem de comă. A fost o vreme când România obţinea medalii chiar şi la olimpiadele de iarnă. La cele de vară, sportivii noştri au reuşit să ne facă mândri, iar drapelul tricolor a stat decenii la loc de cinste pe catargele jocurilor olimpice.

soci

Zilele acestea, la Soci, se desfăşoară Jocurile Olimpice de iarnă, ce e drept pe malul Mării Negre!! Nu cred că ruşii au vreo vină că nişte “nenea” de la conducerea forumului sportiv mondial s-au senilizat şi pentru prima oară jocurile în cauză se joacă la malul unei mări, la temperaturi primăvăratice şi cu zăpadă artificială. Putin a vrut să ia faţa occidentului prin cheltuieli de 51 miliarde de dolari pentru organizarea acestor jocuri. Şi totuşi propaganda euroatlantică, făţiş contrarusească, a ridiculizat mai tot ce au reuşit ruşii să facă, dar nu fără motiv: la inaugurare, unul din cele 5 cercuri luminoase nu s-a aprins (probabil că acela care reprezintă continentul American); la un hotel erau două tronuri într-un singur wc (un fel de mama şi copilul mai modern); trotuarele erau neterminate (probabil pentru combaterea prostituţiei); delegaţia din Jamaica şi-a pierdut bobul (!!) etc.

Când credeam că le-am văzut pe toate, a apărut pe marile ecrane şi arene de la Soci, haioasa delegaţie românească de sportivi de iarnă. Faptul că la noi nu a nins cam toată iarna şi mai ales faptul că “vara nu-i ca iarna” au făcut ca rezultatele noastre să arate cam aşa: locul 60 din 61 la biathlon, locul 30 din 30 la sărituri, Eva Tofalvi –  cea mai bună sportivă a noastră – a obţinut abia locul 26 (sper că nu din 26 de sportive), celebrul triplu de comici-viteză Pepene, Pripici şi Sara nu s-au calificat la schi fond, Raluca Strămăturaru clasată ultima la sanie etc. Şi, când credeam din nou că le-am auzit pe toate, viaţa mi-a mai turtit o dată fesul (de râs):  ”După manşa de pregătire de ieri, organizatorii au decis ca sania românească de dublu, compusă din Alexandru Teodorescu şi Nicolae Radu Şovăială, să nu ia startul în concursul programat azi!

“La antrenamentele de dimineaţă, cei doi sportivi s-au răsturnat în timpul coborârii şi au avariat sania. Au primit o altă sanie şi, după o a doua coborâre, organizatorii au observat că nu au siguranţă şi au decis să nu-i lase să ia startul miercuri”, a declarat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, prezent la Soci.”(preluare gsp.ro)

Mi s-a zbârlit fesu-n cap! E şi păcat să comentez, pentru că s-ar putea să îi iau din farmec.

Cel puţin băieţii din Jamaica au avut bunul simţ să facă pierdut bobul!

Virgil Diaconu

SOCISASE

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page