Dezvoltare durabilă, Economie — august 25, 2014 at 13:40

Oficial: Fonduri suplimentare pentru plata salariilor functionarilor publici din septembrie

by

Administratiile locale din mediul rural vor primi fonduri suplimentare la rectificarea de buget din luna septembrie, pentru plata functionarilor din primarii.

baniLiviu Dragnea a anuntat ca la rectificarea bugetara din luna septembrie vor beneficia de fonduri suplimentare mai multe primarii din mediul rural, unde sunt probleme cu plata salariilor functionarilor publici.

Vicepremierul a declarat intr-o conferinta de presa la Galati ca probleme legate de plata salariilor functionarilor publici au majoritatea primariilor din mediul rural au.

“La cele mai multe dintre primariile rurale exista probleme legate de disponibilitatile financiare pentru a plati macar salariile functionarilor. Noi avem facuta o fundamentare pe care o vom prezenta Ministerului de Finante, probabil saptamana viitoare, pentru a identifica exact care sunt nevoile stricte macar pentru plata salariilor.

La fel se va intampla acolo unde sunt probleme legate de plata pentru activitatile sociale, cele care tin de primarii, astfel incat primariile sa aiba anul acesta suficienti bani pentru a plati salariile si pentru a-si asigura functionarea pana la sfarsitul lui 2014″, a declarat Dragnea.

Potrivit acestuia, exista evaluari facute de primari si transmise Guvernului care arata ca in unele cazuri nu vor mai exista fonduri cu care sa se asigure plata salariilor pana la sfarsitul anului fara aceste suplimentari.

Vicepremierul Liviu Dragnea s-a aflat, joi, la Galati, unde a participat la predarea a 16 microbuze scolare achizitionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pentru localitatile din judet si unde a semnat 20 de contracte de finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala, pentru lucrari de utilitate publica din localitati ale judetului.

Sursa: infoinstitutii.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page