Evenimente, Ultimile Știri — aprilie 4, 2014 at 22:18

Oaspeţi străini la ferma Baciu,Cuneşti

by

 

IMG_7316În perioada 1-4 aprilie 2014, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va găzduieşte  la Bucureşti, cea de a 29-a Conferinţă Regională pentru Europa (ERC) a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură / FAO şi lucrările celei de a 38-a sesiuni a Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO (ECA).

Conferința regională FAO este principalul forum şi organism de conducere care convine asupra priorităţilor comune în regiunea noastră în domeniul agriculturii, silviculturii, pescuitului şi dezvoltării rurale. Aceasta permite miniştrilor şi reprezentanţilor din diferite agenţii guvernamentale să discute şi să decidă asupra politicilor, care sunt importante pentru toate ţările din vestul Europei până la cele mai estice, precum Tadjikistan sau Kazakhstan.

Pe durata sesiunii de la Bucureşti din aprilie 2014, problema risipei de alimente şi a deşeurilor alimentare va fi un subiect central al agendei. Informaţiile prezentate ţărilor membre vor ameliora înţelegerea cauzelor ce conduc la pierderea produselor alimentare în regiune. Rezultate preliminare arată faptul că principalul motiv în producerea deşeurilor alimentare sunt consumatorii care cumpără produse alimentare cu termen de valabilitate mare. Acest lucru conduce la o creştere a mărfii nevândute şi astfel la alimente irosite care ar fi fost de altfel perfect comestibile. Multe campanii de sensibilizare pentru reducerea risipei alimentare în aceste ţări au fost lansate pentru a aborda condiţiile locale specifice, care contribuie la risipa de alimente.

Azi, 04 aprilie 2014, peste 50 de participanţi au vizitat Ferma Baciu din judeţul Călăraşi, amplasată în comuna Grădiştea,satul Cuneşti,un proiect cu finanţare europeană  care a fost înfinţată în 2012 cu 315 vaci din rasa Montbeliarde.

Oaspeţii au fost întâmpinaţi de Alexandru Baciu propietarul fermei,Şerban Jenel-Director OJPDRP Călăraşi,Prefectul judeţului Călăraşi George Iacob,Vicepreşedintele CJ Bogdan Georgescu ,primarul   Constantin Corbu.

Nelu Bălaşa[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page