De prin lume adunate — februarie 26, 2014 at 13:00

Oameni care şi-au vândut sufletul diavolului

by

Exista intotdeauna cineva care cauta cea mai usoara cale de a obtine mai multa placere, avere sau putere. Aceast top prezinta 10 personalitati, care se crede ca au apelat la fortele iadului pentru a obtine ce si-au dorit.

1. Sf. Teofil Adana

sf teofil

Sf. Teofil Adana

Sfantul Teofil penitentului, sau Teofil Adana (a murit cca. 538), a fost un preot si se spune ca a facut un pact cu diavolul pentru a obtine o pozitie ecleziastica. Povestea lui este semnificativa deoarece este cea mai veche poveste despre un pact cu diavolul. Teofil era arhidiacon si a fost ales episcop, dar a fost scos din functie fiind schimbat cu alt barbat. Cand episcopul Teofil lipsit pe nedrept de pozitia sa a cautat un expert pentru a apela la fortele iadului. ln schimbul ajutorului sau, Satana a cerut lui Teofil sa renunte la Hristos si Fecioara Maria intr-un contract semnat cu propriul sange. Teofil a respectat acordul, iar Diavolul i-a dat postul de episcop. Cativa ani mai tarziu, temandu-se pentru sufletul sau, Teofil s-a pocait si s-a rugat Fecioarei Maria pentru iertare. Dupa patruzeci de zile de post alimentar, Fecioara i s-a aratat si l-a pedepsit. Cu toate acestea, Satan a fost dispus sa renunte la acordul cu Teofil, si i-a intors contractul, care a fost ars de Teofil.

2. Johann Georg Faust (1480 – 1540)

Johann Georg Faust (1480 – 1540)

Johann Georg Faust (1480 – 1540)

Dr. Johann Georg Faust a fost un alchimist itinerant, astrolog si magician al Renasterii germane. Viata lui a devenit nucleul povestii populare despre Doctor Faust. Anii 1580, in special a culminat cu istoria tragica a doctorului Faust (1604) si Faust al lui Goethe (1808). Legenda spune ca Faust a dorit o viata de placere, care, si in care au fost implicate ritualuri de chemare a diavolului. Faust s-a inteles cu printul negru, pe un termen de 24 de ani. Dupa 16 ani Faust vrea sa renunte la pact, dar… finalul este bine stiut de cei care au citit povestile despre Doctorul Faust: diavolul l-a ucis cu cruzime pe acesta.

3. Robert Johnson (1911 – 1938)

Robert Johnson (1911 – 1938)

Robert Johnson (1911 – 1938)

Robert Johnson a fost un mare muzician american de Blues. Este pe locul 5 din 100, clasamentul celor mai mari chitaristi din toate timpurile, realizat de revista The Rolling Stones. Legenda spune ca el a vrut de mic copil sa fie un mare chitarist. Jonson a fost sfatuit sa mearga la o rascruce. Acolo el s-a intalnit cu diavolul, care i-a acordat chitara, oferindu-i stapanire totala asupra instrumentului. Johnson a facut prea putine pentru a risipi aceste zvonuri, chiar incurajandu-le prin aluziile la faptul ca a avut, intr-adevar intelegerea cu printul intunericului. Moartea lui Johnson este controversata si se crede ca a fost otravit de sotia sa. El a fost ingropat intr-un mormant fara inscriptii, locul inmormantarii nu se cunoaste.

4. Cornelius Agrippa (1486 – 1535)

cornelius agrippaCornelius Agrippa a fost cel mai influent scriitor de ezoterism renascentist. A studiat dreptul si medicina, dar niciodata nu a obtinut o diploma. A fost considerat un magician, scriitor ocult, teolog, astrolog si alchimist. A scris trei carti despre ocultism, care sunt inca in uz astazi. ln 1535 el a fost etichetat drept eretic si condamnat la moarte. ln mod miraculos, Cornelius Agrippa scapa si in drum spre casa se imbolnaveste si moare la putin timp dupa asta. Dupa moartea lui Agrippa, au circulat zvonuri cum ca acesta ar fi chemat demoni. Cea mai faimoasa dintre aceste istorii era ca pe patul de moarte, el a lasat cainele sau devotat familiei sale. Acest caine reapare in diferite legende despre Faust si in versiunea lui Goethe, care l-a numit “Schwarze Pudel” Mefistofele.

5. Giuseppe Tartini (1692-1770)

Tartini Giuseppe

                                       Tartini Giuseppe

Tartini a fost un compozitor si violonist italian. A compus peste 400 de lucrari pentru vioara. Spre deosebire de contemporanii sai, Tartini nu a scris niciodata muzica bisericeasca sau opere. El a concertat interpretand in general concerte si sonate pentru vioara. Ce-a mai infama piesa scrisa de Tartini a fost piesa Sonata Diavolului. Povestea acestei sonate, incepe cu un vis. Tartini cica ar fi spus unui astronom ca l-a visat pe Diavol, care a cerut sa-i fie servitor. ln vis diavolul a cerut vioara lui Tartini si a cantat o melodie. Dupa ce s-a trezit, Tartini a scris Sonata Diavolului. ln ciuda succesului teribil al acestei sonate, Tartini spunea ca ceea ce se aude nu e nici pe departe sunetul pe care l-a auzit in vis: `daca asi fi pus pe note cele cantate de Diavol, mi-as fi rupt vioara si nu as mai compune niciodata muzica`, spunea compozitorul.

6. Preotul Urbain Grandier (1590-1634)

urbain grandierUrbain Granadier a fost preot catolic care a fost ars pe rug dupa ce a fost condamnat de vrajitorie. El a slujit ca preot in biserica Sainte Croix in Loudun, in Episcopia Romano-Catolica din Poitiers. A ignorat juramantul de celibat, fiind cunoscut ca un preot care l-a intrecut pe Don Juan la femei. ln 1632, un grup de maici de la manastirea Ursulinelor locale l-au acuzat ca le-ar fi fermecat, prin trimiterea demonului Asmodai, printre altele, pentru a comite acte rele si pudice cu ele. La procesul sau, judecatorii, dupa ce a fost torturat, au prezentat un act, semnat de Grandier si Diavolul. Textul era in latina si se pretinde ca pe el sta semnatura adevaratului Diavol.

7. General Jonathan Moulton (1726 – 1787)

moultonJonathan Moulton a inceput ca ucenic la un tamplar, dar in 1745 si-a inceput cariera in armata. A luptat alaturi de Regele George, cu francezii si Indienii. S-a casatorit in 1749 si a avut 11 copii. Devine unul dintre cei mai bogati din New Hampshire, fapt ce a starnit un sir de zvonuri despre pactul sau cu diavolul. Se spunea, ca in schimbul sufletului sau, diavolul ii umplea in fiecare seara cizmele cu aur. Dupa ce Conacul sau a ars pana la temelii, lumea vorbea despre incercarea lui Moulton de a insela diavolul. Se credea ca, dupa moartea sa, corpul lui Moulton a disparut din sicriu, fiind inlocuit cu o cutie cu monede din aur pe care erau stampilate imaginile diavolului. Sicriul a fost inhumat in taina, fara semne si inscriptii, pana la momentul de fata nu se stie unde se afla mormantul lui Moulton.

8. Gilles de Rais (1404 -1440)

Gilles de Rais (1404 -1440)

Gilles de Rais (1404 -1440)

Gilles de Rais a fost considerat inteligent, curajos si foarte atractiv, cu o barba neagra albastruie. Nascut intr-o familie distinsa din Bretagne, el a devenit unicul mostenitor al tatalui sau. El s-a trezit cu averea si puterea tatalui sau. Dupa o lupta, Gilles pierde o mare parte din averea sa si in disperare incepe sa experimenteze ritualurile oculte sub conducerea unui om pe nume Francesco Prelati, care i-a promis lui Gilles ca ar putea sa-si recastige averea risipita. Se spune ca in cadrul acestor ritualuri, Gilles a violat, torturat si ucis intre 80 si 200 de copii. Dupa ce a fost gasit vinovat, a fost judecat si condamnat la moarte prin spanzurare si ardere pe rug.

9. Nicolo Paganini (N. 10-27-1782 – a murit 5-27-1840)

Paganini NiccoloNicolo Paganini este unul dintre cei mai mari virtuozi vioristi care a trait vreo data. El a invatat sa cante la mandolina la 5 ani, prima interpretare in public a avut-o la 12 ani, iar la 16 ani s-a refugiat in betii. ln timpurile sale, Paganini era un adevarat superstar. Si pana in prezent circula zvonuri ca maestrul viorii avea o tehnica de cantat la vioara, care nici astazi nu a fost repetata de vioristi. Inchizitia presupunea ca virtuozul avea un pact cu diavolul, lui fiindu-i refuzate in repetate randuri unele ritualuri bisericesti. Chiar si dupa moartea sa, trupul sau a fost refuzat de majoritatea bisericilor din Europa. Au trebuit 4 ani si numeroase apeluri catre Papa, pentru a permite ritualul de inmormantare a lui Paganini.

10. Papa Silvestru al II-lea (N. 945 – a murit 5-12-1003)

Papa Silvestru al II-lea

Papa Silvestru al II-lea (N. 945 – a murit 5-12-1003)

Papa Silvestru al II a fost unul dintre oamenii cei mai invatati ai timpul sau. Era bine versat in matematica, astronomie si mecanica. Papa Silvestru al II a fost primul Papa francez si, desigur, cea mai importanta personalitate din secolul 10. Dupa ce a murit au inceput sa circule zvonuri ca geniul sau si inteligenta ar fi rezultatul unui pact cu diavolul. Acest lucru a fost cel mai probabil datorita relatiilor sale cu mintile stiintifice din lumea araba si incercarile sale curajoase de a eradica simonia in Biserica.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page