Editoriale, Monumentele Neputinţei — ianuarie 21, 2014 at 12:40

O țară aterizată în cap. Să cazi de la 2000 de metri și să mori de frig

by

627x0

Ieri un Inspectorat General pentru Situații de Urgență a aterizat în cap în Munții Carpați.

Generalul care îl conduce caută urgent un  avion printr-o pădure,  nu știe încă în care,  de pe un deal,  nu se știe încă pe care. E ora 16.00.  Deocamdată dirijează operațiunile cu o mână.  Cu cealaltă ține telefonul la ureche: vorbește pe Antena 3 apoi cu Realitatea.  Apoi B1. RTV. Etno TV. Atomic TV. “Am dispus masuri de urgenta”,  spune el la televizor,  ca doar ce altceva putea dispune un general de un inspectorat de urgență.

A fost ora 22.00. Domnul general inca e pe telefon. Inca dispune lucruri urgente, dar la TV. În mod miraculos telefonul nu i s-a descarcat de la atâta vorbit cu televiziunile. Numai supraviețuitorii de avioane prabusite rămân fără baterie,  căci domnul general are cu el o priză de urgență.  A, că tot veni vorba de avion,  generalul încă nu l-a găsit.

Rămâne cum s-a stabilit la ora 16.00: cauta urgent un  avion printr-o pădure,  nu știe încă în care,  de pe un deal,  nu se știe încă pe care. Cu deosebirea că de data asta o face și mai urgent. Dar stați, stimați telespectatori, breaking news, galbenul e și mai galben, avionul a fost găsit de un pădurar! Generalul nostru a dispus de urgenta sa se abandoneze căutările avionului și sa înceapă imediat căutările unui pădurar care a găsit un avion.

Ieri un Minister al Afacerilor Interne a aterizat în cap în Munții Carpați. Ministrul a lăsat deoparte afacerile și, fiindcă a auzit la televizor ca s – a pierdut un avion, s-a apucat de căutat. Nu un avion,  ci un elicopter cu care sa caute un avion.  “Dar, stai,  pe care sa îl iau?” se întreba ministrul la poarta hangarului. “Asta nu e bun, nu are gi pi es, asta nu e bun, nu are faruri, asta nu e bun,  nu are elice,  asta nu e bun,  nu are motor,  asta nu e bun,  nu are elicopter”.  Și tot căutând asa de șase ore afla ca avionul a fost găsit de un pădurar.

Acum ministrul afacerilor interne trebuie sa caute un elicopter care sa caute de data asta un  pădurar care a găsit un avion.

Ieri,  Serviciul de Telecomunicații Speciale a aterizat în cap în Munții Carpați. Șeful a lăsat pentru un moment telecomunicațiile speciale pentru una normala: un banal telefon dat la 112. De un cetățean care a zis ca a aterizat în munți cu avionul dar fără sa precizeze adresa exacta, cu numele și numarul străzii. Asa ca seful special cauta un avion.  Mai exact o celula de satelit care cauta un avion.  Ba nu!

Acum cauta un pădurar care,  cu celule lui din creierul lui a identificat avionul bazându-se pe telecomunicațiile speciale specifice gurii: “Bă,  unde sunteți,  băăă!?!!”

Ieri, 22 de milioane de români aterizați  forțat la solul unei țări ca o epavă.  căutau un șef de Telecomunicații Speciale care cauta un ministru care cauta un general de situații de urgență care cauta un pădurar. Un pădurar care a găsit un avion

cupresadeperete

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page