Editoriale — aprilie 22, 2013 at 22:34

O schimbare necesară de paradigmă

by

paradigma (1)O schimbare necesară de paradigmă. Pentru noi este vital să ne adaptăm regulilor unui joc în schimbare, să producem idei și inovație. Avem de  sesizat oportunitatățile  şi de avut viziunea unui proiect puternic ancorat social, un proiect captivant şi novator, pe care îl dorim a fi punctul de start pentru dezvoltarea unui  program de antreprenoriat de succes

Criza economică, privită ca oportunitate de reuşită şi câştig pe termen mediu şi lung, poate fi considerată un moment prielnic demarării şi consolidării afacerilor mici şi mijlocii, a căror libertate de manevră pe piaţă creşte ca urmare a dificultăţilor de adaptare la schimbare întâmpinate de companiile mari.

Este esențială iniţiativa privată personală a fiecărui membru în parte, care crede şi practică valori cheie în antreprenoriat.

Antreprenoriat înseamnă viziune, iniţiativă, creativitate, apetit pentru risc şi, nu în ultimul rând, realism. Indiferent de natura şi mărimea afacerii, indiferent de domeniul de activitate şi de anvergura viziunii de business a fiecăruia în parte, de succesele sau eşecurile trăite, numitorul comun al tuturor celor care şi-au luat destinele în propriile mâini este acela al încrederii în forţele proprii.

Dorim să consolidăm aceste valori, în scopul participării active la construirea unui mediu de afaceri moral, orientat către binele comun al societăţii; toate acestea pot fi multiplicate și potențate prin forța parteneriatelor locale.

Dezvoltarea comunităților sătești, dezvoltarea rurală durabilă este principala orientare strategică necesară pentru progresul comunităților și creșeterea nivelului de trai în comunele din județul Călărași.

Asta nu înseamnă numai agricultură,însemnă și mica industrie și servicii , însemnă idei și inovație.

Este necesară o mobilizare strategică care să cuprindă toată societatea,autorități,unități de management și implementare, beneficiari, un proces de pregătire riguros și mecanisme simple și eficiente de absorție.

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page